У Турійську просять підняти зарплату медикам, які лікують ковід-хворих і борг стоматологів за комунальні послуги

11 Листопада 2021, 10:43
Турійська центральна районна лікарня 592
Турійська центральна районна лікарня

Відбулася вісімнадцята чергова сесія Турійської селищної ради. 

Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

Першим питанням традиційно стало розгляд змін до бюджету громади, затвердженого на нинішній рік. Одне з них стосувалося виділення коштів на первинну ланку медицини та Турійській лікарні планового лікування для доплати медичним працівникам, які обслуговують хворих на COVID-19.

Під час обговорення питання, що стосувалося затвердження фінансового плану КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2022 рік директорка підприємства Жанна Бучко поінформувала присутніх про стан захворюваності у громаді на COVID-19 та темпи вакцинації. Зокрема, вона озвучила, що з початку пандемії на Турійщині зафіксували 1663 випадки. За цей час зробили понад 3 тисячі ПЛР-тестів та 4 тисячі експрес-тестів. Щодо вакцинації, то на сьогодні у Турійському центрі ПМСД є чотири види вакцини:  AstraZenecaCoronaVacPfizerModerna. Також обговорили моменти, пов’язані із переходом Турійської громади у «червону» зону.

На сесії обговорили питання і щодо функціонування соматичного відділення Турійської лікарні планового лікування, де повинні лікувати хворих на COVID-19. За пропозицією Павла Корецького вирішили направити у центральні органи звернення від депутатського корпусу Турійської селищної ради щодо збільшення ліжок у цьому відділенні. Також головний лікар Петро Мельничук розповів про ситуацію, яка склалася із приміщенням колишньої стоматполіклініки, яке нині частково знаходиться в оренді приватних лікарів-стоматологів. Проблема виникла із оплатою за комунальні послуги. Депутати вирішили проаналізувати дані, оглянути приміщення перед тим, як прийняти відповідне рішення.

Окрім цього, Тетяна Андрійчук звернулася із проханням ввести пів ставки медичної сестри у штат Турійського територіального центру для обслуговування населення частини Турійська, яке в народі називають Містечко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024