На Волині – «червона» зона: поліція перевірятиме ковід-документи

08 Листопада 2021, 14:14
На Волині – «червона» зона: поліція перевірятиме ковід-документи 884
На Волині – «червона» зона: поліція перевірятиме ковід-документи

Співробітники поліції й надалі здійснюють перевірки транспорту та громадських закладів, проводять профілактичну роботу та роз’яснюють людям важливість дотримання карантинних обмежень. 

Злісних порушників та тих, хто не виконує законних вказівок поліції, – притягують до відповідальності, повідомляють у поліції Волині. 

Пересуватись у транспорті міжрегіонального сполучення й далі дозволено лише за наявності сертифікату про вакцинацію, ПЛР-тесту, який зроблено не більш ніж за 72 години до поїздки, або сертифікату про одужання від коронавірусу – відповідно до нових правил, що набули чинності 21 жовтня. Штраф за відсутність COVID-документів для громадян – від 17 000 гривень.

Ці норми не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень. У цьому громадському транспорті потрібно бути в засобах індивідуального захисту і мати при собі документи, що посвідчують особу. 

У поліції нагадують, що у транспорті забороняється перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. У разі порушення вимог карантину передбачена відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП.

Чинні карантинні норми передбачають, що на червоному рівні епіднебезпеки працювати можуть лише ті громадські заклади, де 100% персоналу та відвідувачів вакциновані. Тобто у вказаних закладах вже йдеться про можливість перевірки документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19. Такі суворі обмеження діятимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в області.

 

Обов’язки щодо перевірки COVID-документації державою покладено, окрім ряду інших служб, і на Національну поліцію України – центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку.

Поліція вкотре закликає дотримуватися карантинних обмежень заради збереження власного здоров’я. Дякуємо громадянам, які відповідально ставляться до протиепідемічних вимог.

Читайте такожКерівникам установ за нещеплених працівників загрожує штраф у 34 тисячі гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024