Керівникам установ за нещеплених працівників загрожує штраф у 34 тисячі гривень

07 Листопада 2021, 16:20
Керівникам установ за нещеплених працівників загрожує штраф у 34 тисячі гривень 1972
Керівникам установ за нещеплених працівників загрожує штраф у 34 тисячі гривень

З 8 листопада невакциновані проти COVID-19 працівники, які підлягають обов’язковим щепленням, будуть відсторонені від роботи.

Про це йшлося під час брифінгу, який відбувся у п'ятницю, 5 листопада.

Нагадаємо, що обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти.

Як зазначила заступниця голови волинської ОДА Людмила Тимощук, про правові наслідки у випадку ухилення або відмови від щеплення працівників зобов’язаний повідомити керівник підприємства. Працівники, які не мають COVID-сертифіката, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати до часу усунення причин, які зумовили відсторонення – тобто отримання щеплення.

«Не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я, а також ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19», – наголосила Людмила Тимощук.
Якщо під час перевірки уповноваженого органу виявиться, що на підприємстві працюють особи, які ухиляються або відмовляються від щеплення, у такому випадку йдеться про порушення статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Відповідальність за порушення вказаної статті для посадової особи складає від 34 тисяч гривень.
 

Як повідомила заступниця голови облдержадміністрації, станом на 5 листопада у Волинській області охоплено вакцинацією 361 035 осіб. Одну дозу отримали 216 346 волинян (26 %), отримали дві дози та повністю імунізовані – 144 689 жителів області (18,1 %).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024