На Волині 8% невакцинованих працівників освіти відсторонять від роботи

07 Листопада 2021, 12:59
На Волині 8% невакцинованих працівників освіти відсторонять від роботи 1091
На Волині 8% невакцинованих працівників освіти відсторонять від роботи

З понеділка, 8 листопада, 8 % освітян області мають бути відсторонені від роботи.

Йдеться про працівників, які не були щеплені проти COVID-19. Про це в коментарі Суспільному розповіла керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Всього у сфері освіти на Волині працюють 38 тисяч 150 людей.

Зі слів Людмили Плахотної, станом на 5 листопада 73 % освітян на Волині повністю вакциновані проти коронавірусної інфекції, тобто отримали два щеплення. «Ці працівники мають право працювати в умовах «червоної зони», в яку потрапила область», – каже очільниця управління.

Ще 3 % працівників сфери освіти мають протипокази до вакцинації, або нещодавно перехворіли на COVID-19.

Наразі з 588 шкіл на Волині 190 закладів мають 100% вакцинованих працівників.

Як розповіла під час брифінгу заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, з 8 листопада людей визначених професій будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати. Щоб не потрапити під обмеження волиняни мають бути повністю імунізовані проти COVID-19.

Що відомо

 

  • 22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.
  • Відсторонення працівників та держслужбовців проводитимуть за наказом або розпорядженням керівника держоргану (держслужби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Водночас строк відсторонення встановлюється «до усунення причин, що його зумовили»
  • Українцям, яких усунуть від роботи за відмову від вакцинації проти коронавірусу, не надаватимуть допомогу за лікарняними листками. Про це повідомили у пресцентрі Фонду соціального страхування.

Читайте також: З 8 листопада відсторонятимуть від роботи працівників, які не мають щеплень або довідок

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024