Вакцинація на Рожищенщині: що робити, якщо довго не телефонують із пункту щеплень

04 Листопада 2021, 11:56
Вакцинація на Рожищенщині 716
Вакцинація на Рожищенщині

На теренах Рожищенщини триває активна кампанія вакцинації проти коронавірусу. Нині охочі можуть отримати щеплення вакцинами Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca у чотирьох амбулаторіях загальної практики сімейної медицини краю.

Видання Район.Рожище шукало відповіді на запитання, які найчастіше виникають у людей, що хочуть вакцинуватися.

Як поінформувала директорка Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Леся Басалик на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, станом на 1 листопада працівники Рожищенського ЦПМСД провели 9 412 щеплень, з них першу дозу отримали 5 725 людей, повністю імунізовані – 3 687 осіб.

«Щоденно працює чотири стаціонарних пункти щеплень проти COVID-19: у Рожищенській, Дубищенській, Переспівській та Щуринській амбулаторіях, які забезпечені вакцинами Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Запис на вакцинацію проводиться через кол-центр за безкоштовним номером телефону 0-800-33-01-48 або через свого сімейного лікаря», – зазначила Леся Басалик.

Тим часом до редакції звернулася рожищанка, яка запевнила, що записалася на вакцинацію чотири тижні тому, однак дзвінка про те, що можна приходити на щеплення так і не отримала.

На це Леся Басалик відповідає, що із кожною такою скаргою треба розбиратися індивідуально. За її словами, могло статися що завгодно: людина могла не правильно вказати номер телефону, бути поза зоною, не взяти слухавки й не перетелефонувати.

Пацієнтам, які довго чекають дзвінка із пункту вакцинації, лікарка радить зателефонувати ще раз до кол-центру. Також вона просить не приходити до пунктів вакцинації без запису, адже навантаження на медпрацівників дуже велике.

Леся Басалик
Леся Басалик

Як розповіли Район.Рожище у Рожищенській амбулаторії № 1, щодня там роблять понад 100 щеплень. Медпрацівники просять дотримуватися системи запису, адже флакони з вакцинами – багатодозні: Pfizer – шість доз, AstraZeneca – десять доз. Тому охочих вакцинуватися цими вакцинами мусять згрупувати по шість та десять осіб відповідно.

Леся Басалик розповідає, що навантаження на медперсонал у Рожищенській амбулаторії – дуже велике, адже лікарі працюють за кількома графіками: у пункті вакцинації, на прийомі хворих та у вихідні. Натомість у сільських пунктах вакцинації черги трохи менші.

Також лікарка зауважує, що жителі Рожищенського краю можуть отримати щеплення й у пунктах масової вакцинації. Наприклад, у драмтеатрі чи гіпермаркеті «Епіцентр» у Луцьку, амбулаторіях інших громад. 

Леся Басалик звертає увагу, що вакцинальна кампанія не прив'язана до прописки чи сімейного лікаря. Тож отримати щеплення можна у будь-якому пункті. Згодом на порталі «Дія» можна завантажити й відповідний ковід-сертифікат.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024