Степангородський феномен: щеплення від коронавірусу мають менше 3% освітян

04 Листопада 2021, 11:38
Антилідером імунізації стабільно залишається Степангородський ЗЗСО Володимирецької громади 554
Антилідером імунізації стабільно залишається Степангородський ЗЗСО Володимирецької громади

З 26 жовтня Рівненщина перебуває у червоній карантинній зоні. Для освіти це означає, що можливість працювати очно мають лиш ті колективи, у яких імунізовано 100% працівників.

Загалом у районі спостерігається стабільний поступовий ріст рівня вакцинації освітян. Проте антилідером імунізації так само стабільно залишається Степангородський ЗЗСО Володимирецької громади – там щеплення зробили лише двоє працівників із 79, що становить всього 2,53%. Такі дані кореспондентка Район.Вараш отримала, проаналізувавши офіційні аналітичні дані.

Наразі найкращі темпи вакцинації демонструють освітяни Зарічненської, Локницької, Антонівської, Рафалівської та, як не дивно, тої ж Володимирецької громади.

Не так охоче вакцинуються освітяни у Полицькій, Каноницькій і Вараській громадах – там у середньому щеплення отримали 73-75% працівників.

І якщо у Вараській громаді учням офіційно продовжили канікули до 7 листопада, то Зарічненська громада вже від сьогодні дозволила школярам-початківцям навчатись очно.

До слова, наразі у Вараському районі, попри червону карантинну зону, працювати очно мають право вісім освітніх закладів, бо там імунітет від коронавірусу мають 100% трудового колективу:

  • Володимирецький ЗЗСО №2
  • Перекальська гімназія
  • Вичівський ліцей
  • Полицька вечірня школа
  • Зеленівська гімназія
  • Іванчицька гімназія
  • Зарічненська гімназія
  • Привітівська гімназія

Читайте також: У Зарічненській громаді понад 90% освітян імунізувались від коронавірусу

Нагадаємо: Кабмін постановив з 8 листопада відсторонити від очної роботи всіх невакцинованих педагогів. На зміну відстороненим працівникам директори шкіл мають залучати кадровий резерв – вакцинованих випускників педагогічних вишів, вчителів-сумісників, учителів-пенсіонерів.

Якщо у Степангородському ЗЗСО ситуація з темпами вакцинації не зміниться, там можна очікувати справжнього освітнього колапсу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024