На Волині дітей почали вакцинувати від коронавірусу

02 Листопада 2021, 14:47
На Волині дітей почали вакцинувати від коронавірусу 1115
На Волині дітей почали вакцинувати від коронавірусу

З понеділка. 1 листопада, на Волині почали вакцинувати від коронавірусу дітей, старших 12 років.

Про це під час брифінгу 2 листопада повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, передає кореспондентка видання Район.Медицина.

Уже в регіоні отримала щеплення 231 дитина. віком 15 – 17 років. Вакцинація дітей відбувається за згодою батьків та за наявності усіх планових щеплень. Вакцинувати ж дітей проти коронавірусу можна не раніше, аніж за два тижні після останнього планового щеплення.

Протипоказами до вакцинації є підвищена температура, лікування моноклональними антитілами, інші інфекційні захворювання, позитивні проби туберкуліну.

«Абсолютним показом до вакцинації є алергічна реакція на той чи інший компонент вакцини. Якщо є алергія на Пфайзер, можна щепитися Коронаваком. Якщо люди побоюються за наслідки від вакцини, нехай звертаються до своїх сімейних лікарів, проходять обстеження і лише після цього роблять щеплення», – зазначила Людмила Тимощук.

Посадовиця додала, що онкохворим людям можна вакцинуватися у стадії ремісії. 

Читайте також:  На Волині – 640 нових випадків коронавірусу, 23 людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024