У Сарненської лікарні НСЗУ вимагає повернути 11 мільйонів гривень «ковідних» коштів

31 Жовтня 2021, 10:40
Сарненська лікарня 860
Сарненська лікарня

Національна служба здоров'я України вимагає в Сарненської центральної лікарні повернути 11 мільйонів гривень. Ці кошти були виділені на лікування хворих ковідом.

 Йдеться про гроші сплачені НСЗУ за квітень та травень 2021 року. Про це інформує Рівне1.

Лікарня повинна повернути кошти надані на допомогу пацієнтам із коронавірусом. До слова, як неодноразово говорили в Міністерстві охорони здоров'я, стаціонарне лікування від ковіду для пацієнтів безплатне. А ось для держави – ні. Медзаклади, що надають допомогу хворим на коронавірус отримують фінансування від Національної служби здоров'я України. 

Відтак, лікарні укладають із НСЗУ договори, зобов'язуються виконувати всі зазначені умови. Якщо їх не дотримуються, кошти мають право повернути. Як розповідає Єлизавета Зелінська, в день приїзду перевірки тут лікувалася її сестра.

Пані Єлизавета розповідає, довелося витратити тисячі гривень на лікування. В той час, як хворим на ковід передбачені безкоштовні ліки. Адже у вартість лікування, яке держава компенсує хворим на COVID-19, входять лікарські засоби та всі маніпуляції. 

Журналісти вирішили поцікавитися в адміністрації, чи можуть вони підтвердити таку інформації. Очільник медичного закладу Василь Іванюк нині перебуває у відпустці. А це його заступник. Щодо 11-ти мільйонів для НСЗУ він коментувати відмовився, а ось інформацію про перевірку підтвердив. Додав, що зараз працюють на запасах. А далі планують відновити договір зі службою здоров'я.

Інформацію щодо 11-мільйонів він підтвердив. На разі договори із НСЗУ призупинені. В облдержадміністрації також підтвердили, що з НСЗУ, дійсно, надійшов документ до Сарненської лікарні про повернення 11 мільйонів гривень.

Попри все на сьогодні в закладі продовжують надавати медичну допомогу для хворих коронавірусом. Завдяки резерву поки що вдається приймати пацієнтів.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024