Які симптоми COVID-19 залишаються актуальними: роз'яснення лікаря

30 Жовтня 2021, 11:20
Симптоми коронавірусу 613
Симптоми коронавірусу

Більшість основних симптомів COVID-19 майже не змінилися — це кашель, підвищена температура, м’язовий біль, ускладнене дихання, втома.

Про це зазначив в ексклюзивному коментарі для спільноти «Коронавірус інфо» Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця.

«Багато людей з коронавірусною хворобою почали скаржитися на сильну нудоту, через що хворим важко харчуватися і пити. Це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини», — розповів лікар. 

Однак більшість основних симптомів COVID-19 майже не змінилися — це кашель, підвищена температура, м’язовий біль, ускладнене дихання, втома.

«Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачають відчуття нюху та смаку, ніж було попередньо. Збільшилася кількість людей з розладом шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається в дітей», — наголосив Сергій Дубров.

Також лікар розповів, що через штам «Дельта» стан пацієнтів може дуже різко погіршитися і буквально за декілька днів із відносно стабільного перейти в критичний.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024