У лікарнях Рівного та Острога закінчуються місця для пацієнтів із коронавірусом

26 Жовтня 2021, 11:44
У лікарнях Рівного та Острога закінчуються місця для пацієнтів із коронавірусом 392
У лікарнях Рівного та Острога закінчуються місця для пацієнтів із коронавірусом

У Рівненській області кожного дня госпіталізують близько 150 пацієнтів з коронавірусом.

У «ковідних» лікарнях Рівненщини станом на 25 жовтня перебувають 1265 хворих на коронавірус. З них 599 – важкі, а 72 – у реанімаціях, повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

Про ситуацію у двох опорних лікарнях Рівного, які зараз приймають хворих на коронавірус, розповідає Євген Кучерук, головний лікар КНП «Центральна міська лікарня» РМР.

«Вільних ліжок для пацієнтів практично не залишилося. Ситуація близька до критичної. Коронавірус настільки страшний, що він атакує людину і вона може померти буквально за декілька днів. Зараз є навіть у нашому місті цілі рухи, які виступають проти вакцинації. Але тільки подумайте. За майже півтора року боротьби з COVID-19 проліковано 5619 пацієнтів. З них, на жаль, 425 померли. Серед них – жодного вакцинованого» – каже Євген Кучерук.

Зростання кількості госпіталізацій, важких випадків COVID-19 напряму пов’язане з малою кількістю вакцинованих, говорять медики. За даними Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА, із загальної кількості госпіталізованих 95% – невакциновані від COVID-19.

«90 ліжок всього, 72 зайняті. Жодного вакцинованого», – наводить дані Юрій Ягодка, міський голова Острога про ситуацію в міській лікарні.

«Жовтень катастрофічно і стрімко збирає свою ковідну жертву. Сьогодні в нашому закладі зі 145 ПЛР 93 – позитивні... А скільки з них претендентів на госпіталізацію – страшно подумати, – пише у своєму ФБ Вікторія Покоєвчук, керівниця Рівненського КНП «Центр ПМСД «Ювілейний». – Люди, чому вас не лякає, що осінь може стати останньою для багатьох в житті? Чому думка про те, що цього можна уникнути шляхом вакцинації, не є для вас зрозумілою? Світ був врятований від епідемій саме прикладом доказової медицини – вакцинацією. Які ще докази і аргументи потрібні, щоб взяти відповідальність за своє життя та життя рідних і близьких на себе й вакцинуватися?».

Вакцинація – найефективніший спосіб запобігти важкому перебігу, госпіталізації і смерті від COVID-19. Але, вакцинація чи реанімація – кожен обирає сам, наголошує Роман Сафонов, головний санітарний лікар Рівненської області.

«Щодня 800-900 підтверджених випадків захворювання на COVID-19! І це лише з тих, хто звертається за допомогою. Майже удвічі – зростання кількості госпіталізованих за останні два тижні. Знову шалене навантаження на медичну систему, знову страшна статистика смертей. А так просто було вакцинуватись навесні чи влітку… Майже рік у всіх нас була можливість безплатно вакцинуватися ефективними вакцинами, які гарантують уникнення важкого перебігу. Але 80% громадян не вакциновані! І місць в лікарнях все менше», – коментує Роман Сафонов.

Читайте також:  У Рівному чоловік із коронавірусом помер на порозі лікарні

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024