Війна за життя: як у ковідному шпиталі борються з ковідом. ВІДЕО 18+

24 Жовтня 2021, 17:10
Ковідна реанімація у Боголюбах 2115
Ковідна реанімація у Боголюбах

Ковідна реанімація у Боголюбах – це епіцентр боротьби з хворобою.

Відео про те, як у реанімації ковідного шпиталю Волинської обласної клінічної лікарні перебувають пацієнти, опублікував на своїй сторінці у фейсбуці журналіст Андрій Гнатюк.

 «Я рідко подавав відео з реанімації, оскільки знімати там морально надто важко. Бачиш безпорадність людей, які не можуть навіть слова сказати. А ті, хто ще мають силу говорити, просять просто жити. Не знаєш, як на тебе реагують пацієнти, адже вони немічні, тому, звісно, жодних облич без їхньої згоди або рідних. І все ж дві жінки змогли трошки з нами порозмовляти. Вони дозволили їх показати, бо хочуть, щоби рідні знали, як вони їх люблять», – написав журналіст.

Він зазначив, що не є прихильником таких відео з реанімації, щоби хайпувати, але іноді жорсткіша картинка потрібна як холодний душ, щоби добре струсонути свідомість тих, хто не розуміє, що ковід – то не жарт. 

Лікарі готові рятувати і врятовувати, але, як зазначив Андрій Гнатюк, люди мусять їм самим допомогти. І отже, насамперед зрозуміти, що заходи безпеки вкрай необхідні.

Якщо ж аналізувати ситуацію на прикладі одного з відділень, де вчора перебувало 45 хворих – максимальна кількість, – то 41 з них – на постійному киснезабезпеченні, двоє в режимі 50х50 (година на кисні, година – без кисню), ще двох, уже киснеНЕзалежних, готують виписати. 

Із 45 людей 12 киснезалежних, в яких сатурація від 80 до 90, один із таких пацієнтів щеплений двома дозами вакциною «Pfizer». Хворий має цукровий діабет і гіпертонічну хворобу. Щеплення, кажуть лікарі, врятувало його від важкої форми ковіду, і в нього середній перебіг, ближчий до легкого. Серед усіх хворих 73% мають кардіопатології, а з цукровим діабетом – третина, 2 прооперованих.

А далі – короткий ролик про роботу ковідної реанімації в Боголюбах.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024