На луцькій автостанції зняли три міжобласні рейси через невакцинованих водіїв

22 Жовтня 2021, 16:48
На луцькій автостанції зняли три міжобласні рейси через невакцинованих водіїв 1522
На луцькій автостанції зняли три міжобласні рейси через невакцинованих водіїв

У Луцьку на автостанції №1 не дозволили вийти на маршрут водіям на трьох міжобласних рейсах: до міст Львів, Івано-Франківськ та Вінниця.

Причиною цього стала відсутність щеплення проти коронавірусу у водіїв, – повідомила Суспільному керівниця Волинського підприємства автобусних перевезень Інеса Корнейчук.

Зі слів очільниці підприємства, штраф за порушення нових правил перевезень для перевізника становить від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Не виїхав у рейс до Львова о 7:00 з луцької автостанції № 1 водій Ігор Курилович. Як розповів чоловік, диспетчер не дозволив вийти на маршрут через відсутність щеплення.

«За пасажирів говорили, за водіїв нічого не казали... Не пустив диспетчер і все, не дала путьовку. Зараз десь буде збирати та везти проходити тести. Я не поїду», – зазначив водій.

У пасажирів перед посадкою перевіряють квитки та сертифікат вакцинації або результати ПЛР-тестування. Водій на маршруті Польща – Житомир Роман Сорока розповів: якщо відповідних медичних документів немає, пасажира на маршрут не беруть.

«Якщо немає сертифіката – не беремо, Якщо є скарги – то направляємо туди, де купували квиток: купували в касі, то йдіть в касу. Розумієте, в автобусі їх не буде, а будуть везти приватники спринтерами, бла-бла-каром будуть усі їхати без сертифікатів, вакцин, без нічого», – говорить водій.

Станом на 10:00 21 жовтня на автостанції не продали квитки 10 особам, двоє здали білети у зв'язку з нововведеннями.

«Просто попередила пасажирів, що немає сенсу купувати, бо водій все одно не візьме», – зазначила касирка. І додала, що рейси на Львів з обіду 21 жовтня відновили.

Як додала керівниця підприємства автобусних перевезень Інеса Корнейчук, у зв'язку з запровадженням нововведень прогнозують зменшення кількості пасажирів на 30 %.

Напередодні запровадження нових міжобласних правил перевезень відбулася нарада правоохоронців із посадовцями та перевізниками. Як розповів начальник управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень, перевірка сертифіката про вакцинацію займає не більше однієї хвилини. Її здійснюють з допомогою портативних пристроїв, які дозволяють зчитувати QR-коди.

Читайте також: На Волині через рекордну кількість хворих та померлих від ковіду заговорили про сортування пацієнтів

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024