На Волині через рекордну кількість хворих та померлих від ковіду заговорили про сортування пацієнтів

22 Жовтня 2021, 12:00
На Волині через рекордну кількість хворих та померлих від ковіду заговорили про сортування пацієнтів 847
На Волині через рекордну кількість хворих та померлих від ковіду заговорили про сортування пацієнтів

За останню добу на Волині зафіксували найбільшу з початку епідемії кількість нових хворих (528) і померлих (16) від коронавірусу. Якщо захворюваність ростиме і далі, в лікарнях може початись сортування хворих – рятуватимуть в першу чергу тих, хто має більше шансів на одужання.

Про це йшлося у п’ятницю, 22 жовтня, під час наради у Волинській обласній раді, пише Перший. 

Головна санітарна лікарка області Наталія Янко повідомила, що на Волині вже перевищено допустимий поріг нових випадків захворювання і госпіталізацій. Близько 60% пацієнтів стаціонарів – у важкому стані і залежать від кисню.

З її слів, стримує від переходу в червону карантинну зону тільки показник завантаженості ліжок. Це за рахунок постійного збільшення їхньої кількості.

«Але кількість лікарів, які можуть надавати таку допомогу, обмежена. Якщо і надалі в громадах не буде нічого робитись щодо дотримання карантинних заходів, вакцинації, медичні працівники змушені будуть перейти до сортування хворих і рятувати тих, хто має більше шансів на виживання», – сказала посадовиця.

Санітарна лікарка нагадала – серед госпіталізованих 97% не мають щеплень, у реанімаціях – 100%.

«У нас є випадки, коли люди помирають цілими сім’ями. У вересні в Іваничівській громаді померли чоловік, дружина і мати дружини. Нещодавно померли 29-річний чоловік і 35-річна жінка у Зимненській громаді. Цих трагедій можна було уникнути при вчасній вакцинації», – наголосила Наталія Янко.

Читайте також: В Україні за добу 614 людей померли від COVID-19, майже 24 тисячі захворіли

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024