На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень

20 Жовтня 2021, 10:46
На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень 677
На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень

На Волині, попри усі заходи, що проводяться в області, є низькими показники вакцинації населення.

Про це на робочій зустрічі із медиками Волині розповів голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

За його словами, попри зростання показників захворюваності та госпіталізації, в області все ще дуже низькі показники вакцинації. Якщо ситуація не покращиться, то у разі введення в області «червоного» рівня епіднебезпеки, суттєві обмеження почнуть діяти для великої кількості волинян.

Нагадаємо, що запровадження «червоного» рівня епіднебезпеки означає посилення карантинних обмежень на території області.

Зокрема, забороняється робота більшості закладів господарювання, ТРЦ, кінотеатрів, ринків, магазинів, спортзалів, проведення масових заходів та ін. Але обмеження не будуть застосовуватись, якщо у всіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) буде наявний зелений COVID-сертифікат – тобто вони будуть повністю вакциновані проти коронавірусної хвороби.

Окрім цього, з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень на «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебпезпеки. Стосуватимуться вони регулярних та нерегулярних перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Так, аби скористатись транспортом, необхідно бути або вакцинованим, або мати ПЛР-тест, котрий дійсний 72 години.

Як зазначила головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, з 21 жовтня в Україні починають працювати 900 мобільних бригад, котрі будуть перевіряти і дотримання протиепідемічного режиму, і наявність щеплень на об'єктах, і охоплення персоналу щепленнями.

Відтак, найвідчутнішими обмеження стануть для невакцинованих жителів. Як бачимо, сьогодні вакцинація – це вже свобода. Це означає – працювати і жити без карантинних обмежень. І найголовніше – це ефективно та безпечно.

Тож в області прийняли рішення про збільшення кількості центрів масової вакцинації та пунктів щеплень проти COVID-19.

Також звернулися до лікарів з проханням проводити більше інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності вакцинації та розвінчувати найпоширеніші міфи про щеплення проти COVID-19.

Для прикладу, Наталія Янко повідомила, що перехворівши коронавірусною інфекцією, не треба чекати пів року, щоб вакцинуватись. Таких обмежень на сьогодні немає, тож фактично через два тижні після перенесення хвороби можна отримати щеплення.

Читайте також: Чи можна вакцинуватися людям з аутоімунними захворюваннями: роз'яснення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024