На Рівненщині майже тисяча хворих з COVID-19 отримують кисневу терапію

19 Жовтня 2021, 17:10
На Рівненщині майже тисяча хворих з COVID-19 отримують кисневу терапію 839
На Рівненщині майже тисяча хворих з COVID-19 отримують кисневу терапію

Завантаженість лікарень Рівненщини хворими з COVID-19 становить 65%.

Про це журналістам Район.Медицина стало відомо з онлайн-брифінгу, який відбувся в понеділок 18 жовтня у Рівненській ОДА, де обговорювали питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19. 

Спікерам виступили перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Олег Вівсянник.

Почали обговорення зі статистики захворюваності. На Рівненщині за неділю 17 жовтня зафіксували 169 нових випадків захворювання на COVID-19, найбільший показник за тиждень з середи до пятниці – більше 600 хворих. Найбільше заражених в Рівненському районі та Вараському районі.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін запевняє, що  медичні заклади Рівненщини постійно поповнюються новими засобами, необхідними для захисту від коронавірусної хвороби:

«Медичну допомогу можна отримати в 16 лікарнях області, де підготовлено майже 1600 ліжок для хворих на коронавірус. Нині завантаженість таких лікарень складає 65,3%, а кількість хворих, які отримують кисневу терапію - 931 особа. Також ми повністю забезпечені тестами для визначення СOVID-19. Так, за минулу добу зробили 986 ПРЛ-тестів, 6 тестів методом ІФА та 167 швидких тестів на визначення антигену»

Також він наголосив, що єдиний спосіб не захворіти на коронавірус – дотримання рекомендацій МОЗ: вакцинація населення та введення карантинних обмежень.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Олег Вівсянник підкреслив важливість проведення вакцинації серед населення:

«В галузі охорони здоров'я є всі необхідні ресурси для проведення вакцинації як єдиного дієвого методу запобігання поширення коронавірусної хвороби, проте активність серед населення області низька. Завантаженість ліжкового фонду: Центральна міська лікарня - 895 ліжок зайнятих хворими з підозрою на СOVID-19, Дубенська міська лікарня – 42%, Вараська багатопрофільна лікарня - 60%, Рівненська обласна клінічна лікарня – 85%, Острозька багатопрофільна лікарня – 28%. Загальна кільсть ліжок підключених до подачі кисню – 93,1%. Нині ми контролюємо процес, проте усі повинні нести відповідальність за поширення епідемії».

Вакцинованих першою дозою вакцини серед захворілих на коронавірус по області – 4,9%, серед вакцинованих двома дозами – до 2%. Жодного летального випадку серед вакцинованих хворих не підтверджено. Серед вікових груп населення найбільше вакцинуються особи віком від 20 до 39 років - понад 25% та від 40 до 49 років - понад 23%.

Ірина САВОШ

Читайте також: На Рівненщині за добу 18 людей померли від коронавірусу 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024