В Україні не зафіксували жодної смерті внаслідок вакцинації, – МОЗ

19 Жовтня 2021, 11:12
В Україні не зафіксували жодної смерті внаслідок вакцинації 639
В Україні не зафіксували жодної смерті внаслідок вакцинації

За вісім місяців кампанії вакцинації від COVID-19 в Україні не зафіксовано жодної смерті, яка була б пов'язана з поствакцинальними ускладненнями.

Про це на брифінгу від МОЗ заявив професор Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ ім. Богомольця, – повідомляє Ліга.Нет.

«Минулого тижня ми бачили по кілька сотень смертельних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Якщо говорити про вакцинацію, то жодного пов'язаного з нею летального випадку не було зареєстровано», – сказав він на брифінгу «Вакцинація проти COVID-19 і карантин в Україні».

За даними президента Асоціації анестезіологів України, загалом з 24 лютого (початок антикоронавірусної вакцинації в Україні) зафіксували 113 випадків серйозних ускладнень після вакцинації.

Професор зазначив, що, наприклад, ризик венозного тромбоемболізму після вакцинації «в сотні разів менше», ніж ризик такого ускладнення у разі COVID-19.

Наприклад, у ковідних пацієнтів в реанімаціях навіть за умови адекватної профілактики та лікування частота тромбоемболії легеневої артерії становить 27-32%.

Як висловився Дубров, ризик отримати серйозне ускладнення після ін'єкції «менше, ніж ризик авіакатастрофи або попадання під машину».

Читайте також: У МОЗ спрогнозували, коли в Україні буде пік захворюваності на COVID-19

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024