Медичний транспорт виходить на новий рівень завдяки українському виробнику

18 Жовтня 2021, 14:20
Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні 2118
Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні

Що рідше стикаєшся з автомобілями швидкої допомоги – тим краще. Така логіка звичайної людини, і вона зрозуміла. Але є група людей, чиїм професійним обов'язком є турбота про якісне технічне та професійне обладнання санітарних авто й інших видів спеціального автомобільного транспорту.

Мова в цьому випадку йде про торгову марку Polycar  – підприємство, що займається проєктуванням і випуском автомобілів, які застосовуються у виробничій діяльності працівниками комунальних служб, різних комерційних сфер, силовиками, медиками та ще масою професіоналів, до чиїх послуг нам так чи інакше доводиться вдаватися. Тут ми поговоримо про розробки підприємства, призначених саме для медичних служб. Повний перелік проєктів вже реалізованих в цій галузі можна знайти в спеціалізованому розділі офіційного сайту Polycar, ось тут – https://polycar.com.ua/sanitarnye/.

Для виготовлення таких машин використовувалися шасі різних моделей, і деякий час розробки такого роду мали немасовий характер, виготовлялися чи не в одиничних екземплярах. Правда, завжди це були з технічного погляду чудові авто з чудовими можливостями, підвищеним рівнем надійності та продуманості конструкції. Плюс до цього з усім належним медичним оснащенням, а також засобами забезпечення автономної роботи технічних пристроїв, що використовуються медиками.

Тепер же, накопичивши на цих проєктах необхідний досвід, вивчивши досвід розвинених країн, простудіювавши світовий ринок медичного обладнання (особливо ту його частину, яка призначена саме для роботи швидкої невідкладної допомоги), торгова марка Polycar свої розробки для санітарних автомобілів виводить на новий і вищий професійний рівень.

Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні
Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні

 

При цьому названим розробником здійснюється проєктування і виготовлення автомобілів швидкої допомоги всіх відомих на сьогодні типів:

  • А – (підвиди А1 і А2), призначені для транспортування хворого в лікувальні установи;
  • В – це більш оснащений вид швидких, має все необхідне для надання першої медичної допомоги вже по дорозі в лікарню;
  • З – реаніматологічний пересувний пункт.

І, як вже було сказано, для кожного з типів санітарних авто і для машин екстреної медичної допомоги спеціалізованої інженерною службою Polycar були відібрані найбільш сучасні та ефективні засоби оснащення, що гарантують медикам можливість проявити всі свої професійні навички в критичній ситуації з хворими будь-якого ступеня тяжкості.

Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні
Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні

 

Для виготовлення санітарних автомобілів в якості бази використовуються шасі таких марок:

  • Ford. Моделі Connect Van, Custom;
  • Opel. Моделі Combo, Vivaro, Movano;
  • Peugeot. Моделі Partner, Expert, Boxer;
  • Renault. Моделі Master, Trafic;
  • FIAT. Моделі Doblo і Ducato.

Для автомобілів екстреної медичної допомоги компанія використовує Volkswagen Сrafter, Ford Transit, MAN TGE.

Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні
Санітарні автомобілі і авто швидкої допомоги нового покоління в Україні

 

Названа група моделей авто отримала найбільше уявлення серед розробок Polycar в силу своїх чудових техніко-експлуатаційних характеристик, впізнаваності в призначеній для користувача середовищі, поширеності на ринку автомобільних послуг і інших властивостей. Однак технарі з Polycar цим списком аж ніяк не обмежують кількість модифікацій авто, які вони здатні на вимогу замовника уявити у виконанні автомобілів для швидкої допомоги. Як справжні профі вони готові взятися за перепрофілювання будь-якої сучасної машини відповідного класу. Оскільки з недавніх пір виготовлення санітарного транспорту є важливим напрямом розробок для підприємства.

Повідомимо також, що відносно недавно торговою маркою Polycar замовнику були передані швидкі типів В і С, виготовлені єдиною партією в кількості 114 штук. В якості базового елементу у них використано шасі моделі Volkswagen Crafter. Авто оснащені за останнім словом медичної та реанімаційної техніки, в них використано обладнання виробництва провідних світових компаній, таких як Royax, Stem, Mindray та ін, які використовуються медичними службами в більшості країн світу. І зауважимо, що дана партія авто вже зараз успішно експлуатується користувачами в 14 областях України.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024