На Волині перевіряють працівників харчоблоків закладів освіти на кишкові інфекції

13 Жовтня 2021, 16:28
На Волині перевіряють працівників харчоблоків закладів освіти на кишкові інфекції 1095
На Волині перевіряють працівників харчоблоків закладів освіти на кишкові інфекції

В області організували проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру КПХ МОЗ України. 

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації та з метою уникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у закладах загальної середньої та дошкільної освіти в країні, головний державний санітарний лікар України видав  Постанову №15  від 7 жовтня 2021 року щодо організації проведення позачергових обстежень працівників закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках – інтернатах у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

Лікарі-епідеміологи ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провели аналіз та оцінку ризиків захворювання на гострі кишкові інфекції в закладах загальної середньої освіти, дошкільних та інтернатних закладах області.  

На виконання вищезгаданої Постанови визначено заклади підвищеного епідемічного ризику щодо гострих кишкових інфекційних захворювань, їх перелік погоджено з відповідними структурними підрозділами з питань освіти.

Фахівці структурних підрозділів  Центру розпочали проведення позачергових (раптових) лабораторних обстежень працівників харчоблоків на носійство патологічного золотистого стафілококу.

За інформацією МОЗ України у поточному навчальному році в закладах освіти вже відбулося два спалахи гострих кишкових інфекцій: в м. Хмельницький постраждало 93 особи, з яких 92 — діти, в Конотопському районі Сумської області постраждало 32 особи, з яких 27 — дітей, і це сталося через те, що люди, які готували харчування в школах, були носіями золотистого стафілококу.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024