У відділеннях «Укрпошти» на Волині за день щепили 160 людей

13 Жовтня 2021, 14:47
Вакцинація у відділеннях Укрпошти 780
Вакцинація у відділеннях Укрпошти

На Волині проти COVID-19 у 16 відділеннях «Укрпошти» впродовж 12 жовтня щепили 160 людей.

Про це Суспільному повідомила заступниця директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Костирка.

37 осіб за п'ять годин роботи щепили у тимчасовому пункті вакцинації, що у відділенні «Укрпошти» на вулиці Львівській в Луцьку. Як розповіла медична сестра Олеся Новосад, роботу розпочали о 10:00 та завершили о 15:00.

«Загальний огляд робить лікар, людина підписує згоду, а потім проводимо щеплення», – каже медсестра.

Щеплення проводять двома вакцинами: CoronaVac та Pfizer. Вакцинують у відділенні з 8 жовтня. Відтоді щепили проти коронавірусної хвороби 113 охочих, – говорить Олеся Новосад. Додає: на пошту бригада приїздить з сумкою холодильником, де і зберігають усі вакцини. Стаціонарного холодильника на відділенні немає.

«Препаратом Pfizer одним флаконом щеплюємо шість людей, а флакон препарату CoronaVac розрахований на одну людину», – каже медична сестра.

Перше щеплення від коронавірусу на поштовому відділенні зробила лучанка Анна Місковець. Раніше, каже жінка, не хворіла.

«Заходила на пошту в справах і запропонували. Ніяк не могла записатися до лікаря і не відмовилася. Вакцинувалася Pfizer, все добре, ніяких змін немає», – розповіла лучанка.

Як розповіла очільниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко, від початку вакцинальної кампанії першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали 14% волинян, дві дози – майже 11% жителів області. Показник вакцинованих пенсіонерів, зі слів Наталії Янко, становить понад 3%.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024