Хлібзавод, підприємство та школа: де у Володимирі фіксують спалахи коронавірусу

12 Жовтня 2021, 15:14
Хлібзавод, підприємство та школа: де у Володимирі фіксують спалахи коронавірусу 851
Хлібзавод, підприємство та школа: де у Володимирі фіксують спалахи коронавірусу

У Володимирі-Волинському спостерігаються спалахи захворюваності і в окремих трудових колективах – зокрема, на хлібозаводі, на підприємстві «Гербор» та у ЗОШ №5.

Про це медичний директор КП «Володимир-Волинське ТМО» Віталій Баюн повідомив на  позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося у понеділок 11 жовтня, інформують на сайті громади.

Меддиректор також зазначив, що ситуація із захворюваністю на території громади досить складна, адже медики не встигають виписувати тих, хто одужав, як на стаціонар поступають нові хворі. Станом на ранок 11 жовтня на лікуванні у ТМО перебували 88 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19 та ще 19 очікували на результати тестів, у відділенні інтенсивної терапії перебували 6 осіб, з яких п’ятеро – на ШВЛ. 

Стало також відомо, що у вересні цього року від коронавірусу та його ускладнень померло 12 пацієнтів ТМО, а у жовтні померлих уже 9.

Віталій Баюн також наголосив, що теперішній штам коронавірусу значно агресивніший, адже швидше розповсюджується та дає важчі ускладнення. Досі усі пацієнтирішення обласної комісії ТЕБ і НС щодо встановлення у Волинській області «помаранчевого» рівня епіднебезпеки, які поступали у стаціонарне відділення були невакциновані і лише днями у терапевтичному відділенні з’явилось двоє вакцинованих пацієнтів з пневмоніями.

Також на засіданні комісії стало відомо, що спостерігаються спалахи захворюваності і в окремих трудових колективах – зокрема, на хлібозаводі, на підприємстві «Гербор» та у ЗОШ №5.

Присутні взяли до уваги рішення обласної комісії ТЕБ і НС щодо встановлення у Волинській області «помаранчевого» рівня епіднебезпеки. Відповідно до цього керівникам підприємств, установ, організацій, суб’єктів господарювання та підприємцям громади дане доручення провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу з підлеглими працівниками щодо діяльності у період карантину при «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а також обов’язкового дотримання протиепідемічних заходів та обмежень.

Хоча «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки не передбачає додаткових обмежень, адже продовжують діяти протиепідемічні заходи «жовтої» зони та він є сигналом про наближення регіону до «червоного» рівня.

Читайте також: Які вакцини від коронавірусу дозволили комбінувати

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024