У Луцьку відбулася флешмоб-хода в підтримку хворих на ДЦП

12 Жовтня 2021, 11:36
Флешмоб-хода  у Луцьку 563
Флешмоб-хода у Луцьку

У Луцьку відбулася флешмоб-хода в підтримку хворих на ДЦП.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

У рамках Всесвітнього дня інформування про таку хворобу, як дитячий церебральний параліч, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з громадською організацією «Ресурсний центр «Кольорова капустинка»» організували цікавий захід. Його назва – «Бути Видимими».

Організатори прагнули показати, що фізична активність чи навіть елементарні прогулянки на свіжому повітрі, позитивно впливають на якість життя усіх, в тому числі і людей з діагнозом ДЦП та супутніми станами.

Під час ходи проспектом Соборності її учасники розповсюджували інформаційні листівки «Що таке ДЦП» та світловідбиваючі браслети. Адже бути видимими для людей з певними фізичними вадами - це життєво важлива річ, особливо за темної пори. Варто мати з собою такі браслети і цілком здоровим пішоходам. Люди це розуміли, тому радо приймали «світлячки» з дитячих рук.

Варто зазначити, що напередодні ходи у місті проводились інформаційні заходи для учнів НВК №26. На одному з них учні 5-Д класу виготовили печиво-побажання для діток хворих на ДЦП та вручили їм особисто свої подарунки.

Довідково: 

Дитячий церебральний параліч (ДЦП) - термін для групи захворювань у дітей з порушенням роботи центральної нервової системи, при яких уражена рухова активність, порушений м’язовий тонус, координації рухів. Термін «церебральний» означає пов'язаний з роботою головного мозку. Відсутність або зниження рухової активності м’язів позначає слово «параліч».

Читайте також: Сухість та втома ока: вплив гаджетів на здоров'я людей

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024