На Рівненщині хочуть створити сучасний стерилізаційний центр за 16 мільйонів гривень

11 Жовтня 2021, 12:41
На Рівненщині хочуть створити сучасний стерилізаційний центр 840
На Рівненщині хочуть створити сучасний стерилізаційний центр

Інноваційний та повністю укомплектований стерилізаційний центр створять на Рівненщині. Його планують облаштувати на базі обласної клінічної лікарні. Тут займатимуться, зокрема, стерилізацією операційних приміщень, хірургічних інструментів та іншого медичного обладнання.

Мова йде про 16 млн євро інвестицій, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Так, відповідний тристоронній меморандум про співпрацю сьогодні підписали голова ОДА Віталій Коваль, голова облради Сергій Кондрачук, а також директор міжнародної компанії «Healthcare Solution» Арбер Ліцаж.

«Ми зацікавлені в прозорому та відкритому процесі взаємодії приватного бізнесу у сфері охорони здоров’я. Тому цей проєкт – хороший приклад державно-приватного партнерства. Так, медзаклад надасть приміщення і частину працівників, а інвестор повністю укомплектує стерилізаційний центр та забезпечить зарплату лікарям. Таким чином ми збережемо робочі місця, підвищимо ефективність лікарень та якість послуг, а також зменшимо навантаження на бюджет», – зазначив Віталій Коваль.

За його словами, це тривалий та кропіткий процес. У планах – напрацювання якісної дорожньої карти, яка покаже першочерговість майбутніх дій співпраці.

Планується, що медичний заклад отримає сучасне обладнання, хірургічні інструменти та одяг, який необхідний під час медичних операцій. А також навчить персонал правильно працювати з дороговартісним стерилізаційним апаратом. 

Окрім цього, фахівці центру проводитимуть стерилізацію операційних приміщень закладу. Усі біологічні відходи, які залишатимуться, будуть утилізовані, згідно з нормами. 

За словами Арбера Ліцажа, такі центри дають можливість удвічі зменшити смертність та на 70% скоротити термін перебування пацієнтів після операції.

«Наша міжнародна компанія дотична до питань охорони здоров’я вже багато років. За нашими плечима – успішний досвід реалізації проєктів у багатьох країнах світу. Мушу визнати, для світової спільноти такі сучасні центри – не новинка. Однак для багатьох інших країн це поки що новаторський проєкт. Тому ми вдячні за довіру, будемо працювати прозоро, відкрито та надійно», – зазначив Арбер Ліцаж.

Читайте такожРівне: юних поліцейських навчали надавати домедичну допомогу

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024