Біля Світязя хочуть побудувати центр для реабілітації військових, підготовки олімпійців та паралімпійців

06 Жовтня 2021, 16:39
Спорткомплекс біля Світязя 1269
Спорткомплекс біля Світязя

На території Шацької громади хочуть збудувати центр для тренувань олімпійців та паралімпійців, а також для реабілітації учасників АТО/ООС.

Є всі підстави для створення центру міжнародного масштабу - краса краю і масштаби майбутнього центру були б цікавими гостям з Польщі й інших країн, – написав на своїй фейсбук-сторінці голова обласної ради Григорій Недопад.

Територія площею майже 100 гектарів, яка вже фактично передбачена та відведена, розташована поміж двох озер – Пулемецьким та Ритець, які також можна буде задіяти в інфраструктурі комплексу.

В Україні таких центрів лише кілька і потреба в них величезна, стверджує Григорій Недопад. Першою вимогою для залучення державного фінансування є саме формування земельних відводів та передпроєктної пропозиції, аби залучити урядовців до співпраці.

«Ми будемо докладати всіх необхідних зусиль для того, щоб здійснити намір по будівництву комплексу. Це проєкт, що не тільки стане центром спортивного життя. Він оживить територію Шацька, де не тільки влітку, а й упродовж усього року вируватиме активність. Це і десятки робочих місць, і постійне фінансування, і розвиток інфраструктури. Наша мета, спільно з ОДА та місцевою владою, спробувати реалізувати цей масштабний проєкт за державні кошти», – зазначив голова облради.

Проєктно-кошторисна документація і підготовка виконуватиметься коштом місцевих та обласного бюджетів.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024