Лікарі приймального відділення Луцької лікарні вчились реанімовувати новонароджених

04 Жовтня 2021, 12:21
Тренінг для лікарів Луцької міської лікарні 764
Тренінг для лікарів Луцької міської лікарні

Для лікарів приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні відбувся навчальний тренінг з реанімації дітей і новонароджених.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці

«Поліпшення охорони здоров‘я у людей» – спільний проєкт Міністерства охорони здоров‘я і Світового банку на підтримку реформ, мета якого – трансформація системи екстреної медичної допомоги в Україні, створення відділень ЕМД в опорних лікарнях та навчання лікарів і медсестер єдиному алгоритму дій на ранньому госпітальному етапі за міжнародною сертифікацією.

У рамках цього проєкту для лікарів приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні відбувся Навчальний тренінг з реанімації дітей і новонароджених.
«Будь-які тренінги, семінари, конференції для медичних працівників – це розвиток і шлях вперед. І ми розвиваємось, адже ми на «передовій». Тому, ці навчання надзвичайно важливі і потрібні, – розповідає завідувачка приймального відділення Неля Федорчук, – тому що, потрібно, щоб людина, а тим більше дитина, отримала максимальну допомогу саме на ранньому госпітальному етапі, а медики діяли при цьому злагоджено за єдиним протоколом. Це те, що рятує життя».
Адже, лише за минулі вихідні дні, до приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні звернулося 105 пацієнтів, з них госпіталізовано – 80, надано амбулаторну допомогу – 25.

У травмпункт звернулося 97 травмованих, з них – 16 з переломами. 5 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці хірурги виконали 28 оперативних втручань.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024