Любомльські медики вакцинувалися від COVID-19

30 Вересня 2021, 16:55
Вакцинація медиків Любомльського ТМО 1472
Вакцинація медиків Любомльського ТМО

60 медичних працівників Любомльського ТМО отримали щеплення від коронавірусу.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Так, 29 вересня у КНП «Любомльське ТМО»  Любомльської міської ради працювала виїзна бригада з вакцинації від комунального підприємства «Центр ПМСД» Любомльської міської ради. Цього дня 60 медичних працівників отримали щеплення від COVID-19. Вакцинували працівників лікарні вакцинами COMIRNATI (Pfizer) – 48 працівників, CoronaVac(12 працівників). Більшість з них отримали першу дозу вакцини. 

Наразі ж у лікарні вакцинованими є майже 130 працівників.

Також у Любомльському центрі вакцинації зазначають, що для щеплення також наявна ще одна вакцина – AstraZeneca (CoviShield). Щепитися будь-якою з цих вакцин можна щодня з 9 до 17 год. За адресою: м.Любомль, вул. Української армії,2. Працює Центр вакцинації без вихідних та святкових днів.

Загалом станом на 29 вересня у чотирьох громадах Люьомльщини зробили 5592 щеплення, з них освітянам - 176 щеплень. Повністю завершили вакцинацію двома дозами 320 осіб.

Як розповідає Олеся Дубина, заступниця директора КНП «Любомльський ЦПМСД» Любомльської міської ради, більшість з вакцинованих освітян отримали першу дозу щеплення протягом цього тижня, навіть не зважаючи на те, що вакцинація працівників освіти розпочалась ще наприкінці травня. Тому вже за 21-28 днів ці освітяни будуть вакциновані двома дозами, що дозволить школам Любомльщини працювати в очному режимі.

«Сьогодні ми маємо достатньо вакцини CoronaVac (ктайського виробника Сінавак), Comirnati(Pfizer) бельгійську та виробництва США, є AstraZeneca (італійського виробництва та яка найбільше використовується в світі), - розповідає Олеся Дубина. – Другу дозу вакцини CoronaVac рекомендовано отримувати через 14 днів, AstraZeneca – через 28 днів, Comirnati(Pfizer) – через 21 день.  Ящо колективи (не менше 18 осіб) виявлять бажання організовано вакцинуватися, ми гттові виїжджати на місця, варто звертатися за тел. 0966428964».

Також у центрі вакцинації зазначають, що минулого тижня з Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України перевіряли умови зберігання вакцини, графік та режим роботи. Вагомих зауважень до дільності Центру не було. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024