У Волинському перинатальному центрі виходили близько 50 немовлят з вагою до кілограма

26 Вересня 2021, 12:30
Немовля 1489
Немовля

25 вересня цього року минає рік із часу створення Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, а 12 вересня минуло два роки, відколи перинатальний центр у Луцьку прийняв першого пацієнта.

Про це йшлося під час першого засідання наглядової ради комунального підприємства обласної ради, яке включає у свою структуру перинатальний центр, обласну дитячу клінічну лікарню та санаторій для дітей із батьками «Дачний», – повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Генеральна директорка медичного об’єднання Ірина Горавська говорить, що роки діяльності перинатального центру – це роки непростої роботи, але водночас і роки перемог.

«За цих два роки в нас відбулося майже шість тисяч пологів, виходжено дуже багато діток, які народилися з вагою до кілограма, – це близько 50 немовлят. Ми також помітили, що за цей час в області відбулося різке зниження перинатальної смертності і смертності дітей до року. Найменша дитинка, яка вижила, – це 420-грамова Анюта з Ковеля. Таких діток, які вижили і зараз мають непоганий прогноз на майбутнє, в Україні більше немає. Ми – перші,» – сказала вона.

За її словами, рік тому, коли було створено медичне об’єднання, колектив закладу стикнувся з низкою викликів. Так, фінансового фонду дитячої лікарні не вистачало навіть на зарплату персоналу – бракувало 2,2 мільйона гривень щомісяця лише на виплату заробітних плат.

«Ми змінили структуру закладу, комп’ютеризували роботу, уклали 14 пакетів медичних послуг НСЗУ. І зараз заклад може не тільки виплачувати заробітну плату – у нас є можливість здійснення стимуляційних виплат нашому персоналу і невеличкий фонд розвитку», – зазначила Ірина Горавська.

Читайте також: Підліток з Волині, якому пересадили серце, став на ноги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024