Судинний хірург з Волині Сергій Пісачук розповів, коли потрібно оперувати варикоз

26 Вересня 2021, 10:26
Коли потрібно оперувати варикоз 3420
Коли потрібно оперувати варикоз

Сьогодні існує дуже багато методик лікування варикозу, і кожен пацієнт може обрати ту, що йому підходить найбільше.

Про це у програмі «Телемедицина» на 12 каналі розповів завідувач Центру судинної хірургії Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Пісачук.

«Варикозна хвороба взагалі, варикоз (від гр. слова «варикс» – вузол) на вигляд як вузлоутворення, поява такого «винограду» на ногах. Її природа – це слабкість сполучнотканинних елементів. У таких пацієнтів, як правило, окрім варикозної хвороби, є геморой, кили різної локалізації, розширені стравохідні отвори, грижі діафрагмального отвору стравоходу. Тобто це – вже цілий симптомокомплекс. У такого пацієнта, який має варикозну хворобу, можна знайти багато інших хвороб, пов’язаних одним коренем з варикозом», – стверджує лікар.

Сергій Пісачук стверджує, що варикоз – хвороба генетична. Адже пацієнти, які звертаються, розповідають, що подібне було у їхніх близьких родичів.

Лікар наполягає, що варикоз потрібно оперувати.

«Тому що зараз методик лікування варикозу маса – на кожен гаманець, і можна вибирати те, на що ти психічно налаштований: чи відкриту операцію, чи ендоваскулярну, чи заклеювання…» – каже він.

«Якщо людина молода, працездатного віку і хоче, щоб усе було максимально косметично і швидко, то це методики ендоваскулярні. Називаються вони термічні методики, або аблятивні, або методика абляції. Може бути радіочастотна абляція, хімічна абляція. Абляція означає, що ми зруйнуємо стінку судини всередині вени. Тобто ми зайдемо у ту вену ззовні, зруйнуємо її, і вона там лишиться та розсмокчеться. Є ще механохімічна абляція», – пояснив хірург.

«З найбільш відомих гарних і модних методик є лазерне ендовенозне лікування, або лазерна венозна коагуляція підшкірних вен. Поширена і радіочастотна абляція. Усе залежить від того, хто має можливість заплатити за радіочастотний зонд, а хто – за лазерне волокно. Ціна залежить від того, як виконується сама операція», – розповів Сергій Пісачук.

Він стверджує, що зараз є досить щадні, акуратні косметичні методики, які роблять під загальним короткотривалим знечуленням.

«Пацієнт заснув буквально на 15 хвилин – і вже операція зроблена», – запевняє лікар.

Загалом він радить оперувати варикоз тим способом, яким лікар володіє найкраще.

Також Сергій Пісачук розповів про те, чим травми, синці та удари небезпечно для судинної системи, про що може свідчити поява набряків, чи справді атеросклероз є найпоширенішою проблемою та в чому складність, що впливає на здоровий стан судин.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024