У Ковелі відбулася медична конференція з проведення операцій з трансплантації органів

24 Вересня 2021, 11:15
У Ковелі відбулася медична конференція з проведення операцій з трансплантації органів 706
У Ковелі відбулася медична конференція з проведення операцій з трансплантації органів

У Ковелі відбулася перша міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання органного донорства в Україні».

Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у фейсбук.

Понад сотня учасників приїхали у Ковель, аби обговорити актуальні питання та поділитись власним досвідом проведення операцій з трансплантації органів. Серед доповідачів – відомі в хірурги, анестезіологи, трансплант-координатори, фахівці з науково-дослідних інститутів та клінік Білорусі та України (Києва, Запорізької, Хмельницької, Рівненської, Чернівецької, Львівської, Вінницької областей).

Генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер зауважив, що конференція дасть змогу загострити на державному рівні питання, які потребують нагального вирішення. І про це свідчать цифри: торік в Україні провели 118 операцій з трансплантації, за 6 місяців цього року – 46. А пересадки органів нині потребують тисячі українців. Великий потенціал у розвитку трансплантології має Ковельське МТМО. Станом на сьогодні у нас успішно провели 22 операції. Також ковельське медоб’єднання націлене на один із найважливіших напрямків – дитячої трансплантації.

Досить важливим питаннями, на яких акцентували увагу доповідачі – функціонування платформи реєстру донорів та реципієнтів «Єдиної державної інформаційної системи трансплантації». Йшлося і про заповнення інформаційного простору, який би формував позитивне ставлення суспільства до порятунку людських життів шляхом пересадки органів.

Чимало думок висловили лікарі про злагоджену командну роботу медичного персоналу до, під час та після проведення операцій. Говорили про врегулювання деяких питань на законодавчому рівні, які дали б можливість українцям оперуватися не за кордоном, а у своїй країні та розвивати напрямок трансплантології у вітчизняній медицині.

Окрім цього, представники різних клінік були одностайні у тому, що для подальшого розвитку трансплантології в Україні необхідною є співпраця та обмін досвідом.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024