Хто перевірятиме і хто відповідатиме за відсоток щеплених працівників у школах

19 Вересня 2021, 14:29
Вакцинація освітян 1610
Вакцинація освітян

Рівень вакцинації працівників у закладах освіти, а також дотримання правил відповідної карантинної зони контролюватимуть визначені державні органи.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Волинський обласний центр КПХ МОЗ України. 

Відповідальність за достовірність інформації щодо вакцинації працівників нестимуть директори закладів освіти, зазначив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Порушення вимог визначеної епідемічної зони передбачатиме адміністративну відповідальність. Адже працювати очно і приймати учнів заклади освіти зможуть тільки за певних умов, визначених для кожної карантинної зони. Виконання цих умов контролюватимуть Держспоживслужба та Національна поліція.

«Є Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, є Національна поліція, тож вони відпрацьовують механізми контролю, і якщо виявлять порушення, будуть жорсткі адміністративні речі», — наголосив Ляшко.

Згідно з ухваленими Кабміном змінами, у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть за наявності не менш як 80 % працівників із «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами. А у «червоній» зоні — лише якщо 100 % працівників повністю вакциновані від коронавірусу та мають відповідні «зелені» СОVID-сертифікати.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що в питанні відсотка вакцинованих вчителів керівники закладів освіти нестимуть відповідальність за гарантування безпечних умов освітнього процесу. Адже інформацію про кількість щеплених у закладах освіти мають саме вони.

Кузін пояснив, що наразі єдиної електронної статистики вакцинованих вчителів та викладачів немає. Натомість інформацію про кількість вакцинованих освітян повинні мати директори шкіл.

«У нас особиста медична книжка, де є всі результати аналізів, інформація про стан вакцинації. Директор школи має доступ до цієї інформації та може збирати її від учителів», — зазначив головний санітарний лікар.

Читайте також: Майже чотири тисячі хворих та 46 померлих: коронавірус в Україні за добу

Як працюватимуть заклади освіти після 20 вересня в умовах нових карантинних обмежень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024