На Рівненщині планують розбудувати дві найбільші лікарні до європейського рівня

18 Вересня 2021, 15:47
Нарада в Рівненській ОДА 1396
Нарада в Рівненській ОДА

На Рівненщині обговорили модель розбудови двох найбільших лікарень.

Перепланувати, вдосконалити логістику та повністю покращити формат медзакладів планують у Рівненській обласній клінічній та дитячій лікарнях, йдеться на сайті Рівненської ОДА.
Деталі масштабної реконструкції обговорили під час робочої наради. Серед присутніх – перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, керівники департаменту охорони здоров’я та будівництва і архітектури, а також головні лікарі медичних закладів.
«У наступному році президентська програма «Велике будівництво» буде масштабуватись та набирати обертів. Уже відомо про запуск проєкту з реконструкції лікарень. Від Рівненщини ми подаємо дві заявки – це обласна клінічна та дитяча лікарні. Реалізація проєкту триватиме упродовж 2022-2023 років, тому вже зараз ми повинні продумати, які якісні зміни потребують ці медзаклади», – зазначив Сергій Подолін.
Так, реконструкція передбачає не просто поверхневий ремонт кабінетів та відділень. Йдеться про повноцінну розбудову медичної інфраструктури, яка напряму б відповідала рівню провідних європейських клінік.
«Ми плануємо перепланувати розкидані по різних корпусах кабінети, аби медикам та пацієнтам було комфортніше знаходитись у лікарні. Наше завдання – повністю покращити формат цих двох медзакладів. Першочергово будемо збирати наради із керівниками лікарень, аби почути їх бачення щодо того, як саме має змінитись заклад», – зауважила Людмила Шатковська.

Також в рамках реконструкції передбачається й закупівля дороговартісного обладнання.

Читайте також: У реанімаціях Рівненщини – майже всі невакциновані пацієнти

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024