У Шацькій та Любомльській громадах – найменше вакцинованого населення

17 Вересня 2021, 16:04
Нарада в Ковельському районі 1651
Нарада в Ковельському районі

Серед громад Ковельського району аутсайдерами з вакцинації населення є дві громади – Шацька та Любомльська.

Про це на нараді, яка відбулася 15 вересня в Ковелі з представниками громад району, розповіла головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко, йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

На нараді обговорили питання стану епідемічної ситуації та вакцинальної кампанії в Ковельському районі, а саме пріоритетності вакцинації від COVID-19 працівників освіти. Оскільки, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 954 від 13 вересня 2021 року ухвалено зміни до постанови № 1236, які дозволяють освітнім закладам працювати в звичному режимі, при умові вакцнинації 80% персоналу закладу.

Тому Людмила Тимощук, заступниця голови Волинської ОДА, звернулася із закликом до спільної роботи щодо нарощування темпів вакцинації в від коронавірусної інфекції, щоб з 20 вересня працювати у звичному режимі.

Під час наради заслухали представників територіальних громад та керівники ЦПМСД Ковельського району, обговорили шляхи та заходи для підвищення темпів вакцинальної кампанії та попередження поширення коронавірусної інфекції на території району.

Наталія Янко повідомила, що ситуація ускладнюється виникненням спалахів та групових захворювань. Станом на 15. вересня на території Ковельського району зареєстрували три із п'яти діючих спалахів COVID-19 в області: Турійська ТГ —  два спалахи в навчальних закладах (в ЗОШ I-II ступенів смт. Турійськ імені Ганни Жежко, ЗДО №2 «Сонечко» смт. Турійськ) та спалах в Ковельському МТМО.

Епідемічна ситуація із COVID-19 в Ковельському районі є неблагополучною, ризики поширення та росту захворюваності залишаються. 

В Ковельському районі за тиждень зареєстрували 116 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 проти 47 за попередній (захворюваність зросла в 2,5 рази). Ріст захворюваності зареєстровано в  м. Ковелі та 12 ОТГ району.  

Найбільшу кількість  нових випадків виявили в м. Ковелі (39 проти 10 – ріст на 290%), Турійській ТГ (32 випадки проти 19 – ріст на 68%). Погіршення епідситуації спостерігається також на територіях Дубівської, Колодяжненської, Люблинецької, Любомльсько їта Шацької ТГ. 

Станом на 15 вересня мешканці Ковельського району отримали 33 622 щеплення (16,4%), в т.ч.  першу дозу – 18 521 (9,1%), другу дозу  15 101 (7,4%).

 

За даними моніторингу показників вакцинації проти COVID-19, на сьогодні найменший відсоток вакцинованого населення у Шацькій ТГ – 11,2%, Любомльській ТГ – 10,8%. В жодній територіальній громаді не досягнуто рекомендованих показників вакцинації – 80% населення.

Як зазначила Наталія Янко, для стабілізації епідемічної ситуації в області першочерговим є збільшення охоплення вакцинації населення та визначення кола контактних і їх своєчасне тестування.

Людмила Тимощук повідомила, що низький рівень охоплення вакцинацією може призвести до поширення захворювання на території громад та впровадження посилених протиепідемічних карантинних заходів.​

 

Слід пам’ятати, що безпечне освітнє середовище — це спільна відповідальність працівників закладів освіти та інших дорослих. Йдеться не тільки про вчителів чи вихователів, а й про батьків, інших членів родин учнів та інших груп населення Волині.

Читайте також: Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні

В Україні стрімко зростає захворюваність на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024