Незабаром Волинь може опинитися в «червоній» карантинній зоні, – очільник МОЗ

17 Вересня 2021, 09:30
Незабаром Волинь може опинитися в «червоній» карантинній зоні 1214
Незабаром Волинь може опинитися в «червоній» карантинній зоні

У «червону» зону карантину можуть потрапити Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська області. У них відзначений високий рівень захворюваності коронавірусом.

Про це повідомив у інтерв'ю міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на «24 каналі», передає «Главком».

«Зараз у напрямку червоного рівня епідемічної небезпеки рухається Чернівецька область, потім йде Тернопільська, Волинська, Закарпатська», – сказав Ляшко.

Міністр додав, що в абсолютних цифрах кількість хворих більша в Києві та Харкові. Однак у розрахунку на 100 тисяч населення в лідерах - Західна Україна.

За його словами, в західних областях більш значна завантаженість медустанов через зростання хворих коронавірусом.

«Якщо ми побачимо, що буде загроза наднавантаження на систему охорони здоров'я, тоді будемо пропонувати ввести червоний рівень епідемічної небезпеки в конкретній області», – уточнив Ляшко.

Нагадаємо, вчора, 15 вересня, під час онлайн-брифінгу у Волинській облдержадміністрації заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук повідомила, на Волині фіксують значний ріст захворюваності на коронавірус протягом останніх двох тижнів. 

Читайте також: Луцька ТГ – серед лідерів зі зростання захворюваності на коронавірус в Україні

Ляшко спрогнозував, коли розглянуть питання запровадження жовтої зони

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024