Як працюватимуть заклади освіти після 20 вересня в умовах нових карантинних обмежень

17 Вересня 2021, 14:40
Як працюватимуть школи в умовах карантину 2244
Як працюватимуть школи в умовах карантину

Із 20 вересня 2021 року набирають чинності нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема які стосуються відвідування закладів освіти

Про те, за яких умов буде дозволено відвідування закладів освіти на різних рівнях епідемічної небезпеки, повідомляє пресслужба МОЗ.

Так, у разі запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката.

Сертифікат може підтверджувати:

вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
одужання особи від зазначеної хвороби.

У разі запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат.

Сертифікат може підтверджувати:

вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
одужання особи від зазначеної хвороби.

Термін чинності COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів.

COVID-сертифікат, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно, уточнили в МОН.

Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія».

Читайте також: Луцький пологовий зобов’язують приймати хворих на COVID-19 попри те, що заклад виключили зі списку опорних 

Ляшко спрогнозував, коли розглянуть питання запровадження жовтої зони

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024