Директора волинського медцентру оштрафували за те, що видавав премії дружині

17 Вересня 2021, 10:55
«Волинський обласний пульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради. 1110
«Волинський обласний пульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради.

Луцький міськрайонний суд призначив штраф гендиректору обласного фтизіопульмонологічного медцентру за виписані дружині премії.

Як повідомляє прокуратура Волині, Луцький міськрайонний суд за участі прокурора галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, генерального директора комунального підприємства «Волинський обласний пульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради.

Посадовець, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів  обласну раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Упродовж березня-грудня 2020 директор медичної установи видавав і підписував накази про видачу премії дружині, яка працює на цьому ж підприємстві.

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

У судовій ухвалі від 31 серпня йдеться про те, що таких наказів було декілька. Зокрема, у березні він видав дружині дві премії по 4 та 7 тис. грн. У вересні, листопаді та грудні вона отримала ще по 8 тис. грн. Загалом протягом цього періоду вона отримала близько 35 тис. грн.

В суді обвинувачений розкаявся та пояснив, що через свою зайнятість не звернув увагу на конфлікт інтересів. Луцький міськрайонний суд визнав його винним за ч.2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій в умовах конфлікту інтересів). Санкція статті передбачає штраф від 3 400 грн до 6 800 грн. 

Суд вирішив призначити мінімальний штраф, тож  керівник медзакладу заплатить 3400 грн. Також з нього стягнуть 454 грн в дохід держави.

Читайте також: Луцький пологовий зобов’язують приймати хворих на COVID-19 попри те, що заклад виключили зі списку опорних 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024