Луцький пологовий зобов’язують приймати хворих на COVID-19 попри те, що заклад виключили зі списку опорних

16 Вересня 2021, 17:18
Луцький міський клінічний пологовий будинок 1945
Луцький міський клінічний пологовий будинок

Управління охорони здоров’я Волинської ОДА видало наказ від 14 вересня щодо госпіталізації вагітних з коронавірусом у Луцький міський пологовий будинок, попри те, що його виключили з переліку медичних закладів, що надають допомогу хворим на коронавірус.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради у четвер, 16 вересня, повідомляє кореспондентка видання Район.Медицина.
За словами керівника луцького пологового Сергія Сябрука, даний медичний заклад спочатку був визначений закладом, де лікували COVID-пацієнтів. З НСЗУ укладено договір за напрямком стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Відповідно до положень договору сформували спеціальні команди медиків для надання такої допомоги.

За період 2020-2021 років 169 COVID-пацієнтів проходили лікування у пологовому. У половини пацієнтів прийняли пологи за допомогою кесаревого розтину.

«Були дуже складні випадки. Перші місяці неможливо було сформувати команду, бо люди боялися вмерти біля пацієнтів. Не можна було ні грішми, нічим залучити. Одного разу ми були змушені зняти ті скафандри, нехтувати своїм життям, але врятувати матір трьох дітей і її дитину», - розповів Сябрук.

Згодом Луцький пологовий виключили з переліку медзакладів, які надають допомогу ковідним хворим. Пацієнтів перестали приймати і завершили лікування тих, які знаходились у стаціонарах. Команду лікарів та відділення, що займалась лікуванням таких хворих, розформували

Відтепер для надання допомоги визначили КП «Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства».
Згодом Луцький міський пологовий будинок отримав наказ управління охорони здоров’я Волинської ОДА від 14 вересня про госпіталізації вагітних з коронавірусом, попри те, що  пологовий уже не може працювати за пакетом НСЗУ.

Міський голова Ігор Поліщук зауважив, що такі дії можуть призвести до розриву контракту на надання пакету послуг з НСЗУ щодо пологів, тож ОДА просять усунути помилку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024