У Луцьку медики готуються до нової хвилі коронавірусу

14 Вересня 2021, 11:42
Луцькі медики готуються до нової хвилі коронавірусу 916
Луцькі медики готуються до нової хвилі коронавірусу

В обласному тимчасовому інфекційному госпіталі для хворих на коронавірус почали підготовку до нової хвилі коронавірусу.

Про це інформує  «Суспільне».

Про подготовку розповіла медична директорка тимчасового інфекційного госпіталю обласної клінічної лікарні Наталія Скальська.

За останній тиждень, зі слів інфекціоністки Лариси Дудковської, діагноз «коронавірус» отримали 503 волинянина. Це вдвічі більше ніж попереднього тижня. За інформацією офіційного сайту Міністерства охорони здоров’я, Волинь – друга після Львівської області, де кількість недужих на COVID-19 не відповідає «зеленій» зоні карантину.

Тимчасовий госпіталь в обласній лікарні

У тимчасовому інфекційному госпіталі Волинської обласної клінічної лікарні надають допомогу пацієнтам з важкими формами коронавірусу. Нині, зі слів медичної директорки Наталії Скальської, в медзакладі облаштовані 187 ліжок для хворих.

Зараз у нас є 49 хворих в госпіталі, із них 6 в реанімації. На жаль, хворих важких побільшало. Маємо повне завантаження 5 поверху, це відділення номер 2. Відсьогодні запустили 4 поверх, відділення №3. Того вимагає теперішня обстановка», – каже керівниця медзакладу.

Зі слів Наталії Скальської, наразі найбільше госпіталізованих з колишніх Маневицького і Горохівського районів. 

«Вони нам доставляють вдень по 11 хворих в середньому», – додає медичка.

За останні шість місяців в медзакладі пролікували 1,5 тисячі пацієнтів, хворих на важку форму коронавірусу.

Тимчасовий госпіталь у Луцькому пологовому будинку

Тимчасовий госпіталь, який діє на базі Луцького пологового будинку, розрахований на 100 ліжкомісць. Станом на 13 вересня зайняті 15.

«Усі 100 ліжок забезпечені центральним потоком кисню. Ми до цього згорнули 60 ліжок. Раніше було 162 ліжка. Влітку було дуже мало пацієнтів, найменше - це два було. На початку серпня знову почалася маленька хвиля», – розповідає медичка.

За словами Тетяни Хлєбік, за останній місяць зафіксували 4 випадки нового штаму «Дельта».

Як розповіла заступниця керівника обласного центру з контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська, епідситуація із захворюваності на коронавірус на Волині ускладнюється. Додає: ріст захворюваності в області епідеміологи фіксують з середини липня.

Читайте також: Понад 3300 хворих та майже 100 смертей: ситуація з COVID-29 в Україні за добу

У 66 волинян за добу діагностували коронавірус, одна людина померла

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024