В лікарні Володимира за пів року на апараті УЗД обстежили майже 5,5 тисяч пацієнтів

13 Вересня 2021, 16:40
Обстеження на УЗД-апараті 1407
Обстеження на УЗД-апараті

Вчасна діагностика захворювань збільшує шанси на одужання пацієнта.

У комунальному підприємстві «Володимир-Волинське ТМО» за шість місяців цього року в кабінеті ультразвукової діагностики обстежили 5467 пацієнтів. Про це повідомляє лікар УЗД-кабінету Світлана Даневська, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Найбільше проводили УЗД нирок та сечового міхура, жіночої статевої системи та робили ехокардіографію. Також проводять УЗД матки, молочних залоз, нирок, органів черевної порожнини пацієнтам для виявлення онкологічних захворювань.
За інформацією Світлани Даневської, наразі УЗД – це найбезпечніший і один з найефективніших методів обстеження людського організму. Його популярність пояснюється надійністю, простотою, швидкістю отримання результатів та безболісністю для пацієнта.
 
Загалом, в УЗД-кабінеті КП «Володимир-Волинського ТМО» можна пройти ультразвукове обстеження:
-Онкологічних захворювань
- ОЧП (печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, селезінки)
-Нирок та наднирників, сечового міхура, простати, калитки
-Органів малого тазу (трансабдомінально, трансвагінально)
-Лімфатичних вузлів, м’яких тканин, слинних залоз
- Пренатальну діагностику (до 12-ти тижнів вагітності та ургентні випадки. Найближчим часом пренатальну діагностику у всіх триместрах вагітності буде проводити кваліфікований лікар УЗД-гінеколог)
-Плевральних синусів
-Щитовидної залози
-Грудних (молочних) залоз
-Фолікулометрію.
Також можна дослідити серцево-судинну систему, зокрема пройти такі обстеження, як:
- Ехокардіографія з кольоровим доплер-картуванням
- Дуплексне сканування артерій та вен верхніх кінцівок
- Дуплексне сканування артерій та вен нижніх кінцівок
- Дуплексне сканування магістральних судин черевної порожнини
- Дуплексне сканування есктракраніальних відділів брахіоцефальних судин, транскраніальне дуплексне сканування.Результати УЗД-обстежень допомагають лікареві виявити захворювання, встановити діагноз та призначити лікування.
За електронним направленням, обстеження, які призначив лікар, для пацієнта безоплатні, незалежно від того лікується він амбулаторно чи у стаціонарі.
У медзакладі звертають увагу, що попри безпечність цього виду діагностики, доцільність обстеження визначає саме лікар! Якщо ж пацієнт хоче пройти певні дослідження самостійно, не маючи на це рекомендацій лікаря, він може зробити це за власні гроші. І оплатити обстеження офіційно в касі лікарні.
За додатковою інформацією пацієнтам радять звертатися безпосередньо у реєстратуру поліклініки ТМО або телефонувати за контактним номером телефону 3-41-03 (з понеділка до п’ятниці з 8:00 до 15.15 год).

У екстрених випадках звертайтеся до приймального відділення ТМО (цілодобово) : 3-56-01.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024