У Зарічненській громаді інспектували стан вакцинації освітян та медиків

11 Вересня 2021, 18:08
Вакцинація 3270
Вакцинація

9 вересня  заступник голови Вараської РДА Віктор Кушнерук та начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я, молоді та спорту райдержадміністрації Павло Мельник працювали у Зарічнеській територіальній громаді.  Проінспектували амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Борове, Кухітська Воля та Морочне. Також в рамках візиту представники Вараської райдержадміністрації відвідали Борівський, Кухітсько-Вільський, Морочненський та Мутвицький ліцеї.

Про це повідомляють у Вараській РДА.

Про те, як житиме район у разі переходу в нову карантинну зону та важливість вакцинації, розповіли Віктор Кушнерук та Павло Мельник на зустрічах з педагогами  та лікарями, адже Рівненщина знаходиться на межі потрапляння в «жовту» епідемічну зону.

Наразі в районі низькі показники вакцинування освітян. Для того, аби заклади освіти могли повноцінно працювати у будь-якій карантинній зоні, потрібно вакцинувати не менше 80% працівників. Аби не допустити освітнього колапсу, потрібно, значно пришвидшити темпи вакцинування педагогів. Адже, чи будуть ходити діти до школи у разі запровадження більш жорсткого карантину, наразі залежить від педагогів.

Робота закладів освіти в жовтій зоні не буде обмежуватися за умови наявності у 80% педагогічних працівників документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою.

Медичні працівники амбулаторій загальної практики сімейної медицини у селі Борове, Кухітська Воля та Морочне стовідсотково вакциновані.

Станом на 9 вересня у проінспектованих навчальних закладах вакцинувалися педагоги:

  • Борівський ліцей – 84 працівники закладу, вакциновано - 28%;
  • Морочненський ліцей – 35 працівників закладу, вакциновано –  25 %;
  • Кухітсько-Вільський ліцей – 61 працівник закладу, вакциновано –  15%;              
  •  Мутвицький ліцей – 32 працівники закладу, вакциновано – ( 22%).

На даний час жителів Вараського району щеплюють чотирма вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Усі вони є в достатній кількості в центрі вакцинації у м.Вараш  та 11 пунктах щеплень.  Щеплення роблять усім бажаючим. Усі, хто приходить, безоплатно отримують вакцину. Якщо відсутня декларація із сімейним лікарем, то людина підписує її на місці.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024