Фахівці нарікають на низький рівень вакцинації проти коронавірусу у Рожищенській громаді

12 Вересня 2021, 13:30
Щеплення / Фото ілюстративне 983
Щеплення / Фото ілюстративне

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили стан вакцинації проти коронавірусної хвороби та епідемічну ситуацію на території Рожищенської громади.

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради.

За словами завідувача Рожищенського районного лабораторного відділення Миколи Демидюка, протягом останнього місяця захворюваність на COVID-19 знаходиться на спорадичному міжсезонному рівні.

Станом на 9 вересня з початку епіднагляду на території Рожищенської громади захворіло на COVID-19 – 1159 людей, одужало – 1110, померло – 36.

«У серпні коронавірусом інфікувалося сім осіб, в тому числі двоє дітей. В чотирьох хворих методом ПЛР визначено наявність мутації SARS-CoV-2, що характерні для Дельта варіанту. Під час епідрозслідування встановили, що ці особи прибули з відпочинку з-за кордону, де й заразилися. Хворі були госпіталізовані у Волинську обласну інфекційну лікарню, двоє осіб одужало», – розповів епідеміолог.

За результатами щоденного моніторингу індикаторних показників визначення рівня епідемічної небезпеки протягом останніх двох місяців спостерігається тенденція до зниження показника охоплення тестуванням у Волинській області в цілому, так і по територіальних громадах колишнього Рожищенського району.

«Зважаючи на епідемічні ризики, в зв’язку з недообстеженням підлягаючих контингентів, можуть бути пропущені нові випадки штаму SARS-CoV-2 Delta, а також кластерні випадки поширення хвороби на території громади. Так, з 1 серпня по 26 серпня в Рожищенську АЗПСМ звернулося 48 хворих з ознаками ГРВІ, із них обстежено методом ПЛР шість людей, що складає 12,5% обстежень», – повідомив Микола Демидюк.

В основному вакцинація населення Рожищенської громади здійснюється в пунктах щеплень при Рожищенській, Переспівській та Дубищенській АЗПСМ. Є можливість прищепитися в будь-якому іншому пункті. До слова, на Волині діють 87 пунктів та 7 центрів масової вакцинації, вони працюють щоденно.

«На жаль, показники вакцинації, як по району в цілому, так і по Рожищенській громаді низькі. Станом на 28 серпня провели 2074 щеплення, з них першу дозу отримали 1464, повністю імунізовані та отримали другу дозу – 610 людей», – підсумував епідеміолог.

З початку вакцинальної кампанії і по 28 серпня включно зробили щеплення: 67 (28%) медпрацівників КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня», 66 (70%) медпрацівників КНП «Рожищенський ЦПМСД», 32 (100%) працівника районного управління поліції ГУНП у Волинській області, 121 (12%) освітян (в загальному по району, тих що отримали два щеплення) і 473 освітяна отримало першу дозу, 16% працівників організованих колективів Рожищенського центру зайнятості, 27% – територіального центру соціального обслуговування, 62,5% – Рожищенської філії ПрАТ «Волиньобленерго», 58% – ТзОВ «Хадеа Стіл Компанія», 94,2% – ТОВ «Цунамі», 12% – ТДВ «Рожищенський сирзавод».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024