На Волині кисневими точками обладнають 40 дитячих ліжок

10 Вересня 2021, 16:23
На Волині кисневими точками обладнають 40 дитячих ліжок 1879
На Волині кисневими точками обладнають 40 дитячих ліжок

Бюджетна комісія погодила виділення майже 740 тисяч гривень для встановлення системи киснепостачання у дитячому відділенні обласної інфекційної лікарні.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Під час засідання комісії зазначалося, що у процесі підготовки до високого епідсезону коронавірусу варто врахувати небезпеку розповсюдження нових мутованих штамів, які в тому числі вражають і дітей. Відтак є потреба обладнати кисневими точками також і дитяче відділення Волинської обласної інфекційної лікарні.

Члени бюджетної комісії одноголосно рекомендували спрямувати для цих потреб майже 740 тисяч гривень із залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку окремих закладів охорони здоров’я. За рахунок цієї субвенції уже профінансовано облаштування систем централізованої подачі кисню у різних медзакладах на загальну суму 3 млн. 230 тис грн.

Одночасно депутати погодилися з пропозицією про необхідність контролю за використанням коштів, спрямованих на потреби лікарень., адже в умовах обмеженого бюджетного фінансування використання асигнувань, не залежно від рівня бюджету, повинно бути обґрунтованим першочерговими потребами та максимально ефективним.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024