На Волині більше тисячі дітей знаходяться під наглядом реабілітологів обласної дитячої лікарні

10 Вересня 2021, 13:39
Реабілітація дітей 1439
Реабілітація дітей

У відділенні катамнестичного спостереження за новонародженими Волинської обласної дитячої лікарні під наглядом фахівців знаходиться 1088 дітей, з них 37 мають статус осіб з інвалідністю.

У КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради реабілітаційна допомога надається у трьох відділеннях, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці. 

Так, допомога дітям, які потребують нагляду реабілітологів, надається в умовах відділення катамнестичного спостереження за новонародженими; у відділенні медичної реабілітації санаторію для дітей з батьками «Дачний» та на базі відділення комплексної реабілітації обласної дитячої консультативної поліклініки, в якому в даний час проводяться ремонтні роботи.

У відділенні катамнестичного спостереження за новонародженими під наглядом фахівців знаходиться 1088 дітей, з них 37 мають статус осіб з інвалідністю. 
На даний час у нас проходять ранню реабілітацію малюки, які виходжувалися в перинатальному та неонатальному центрах. З цими дітками працює мультидисциплінарна команда у складі висококфаліфікованих спеціалістів: лікаря невролога дитячого, педіатра, медичного психолога, логопеда, фізичного терапевта, масажиста та сестер медичних.
Регулярні відвідування батьків з малечою відділення катамнестичного спостереження запобігають розвитку низки фізичних та нервово-психічних порушень. А професійна мультидисциплінарна команда вчасно проводить необхідну діагностику, підбирає потрібні лікувальні та реабілітаційні методики.
Фізичний терапевт ціленаправлено проводить заняття по відновленню рухової сфери, покращенню статокінетичного розвитку, навчанню батьків корекційним вправам в домашніх умовах.

У відділенні медичної реабілітації санаторію для дітей з батьками «Дачний» надаються послуги з медичної та соціально-педагогічної реабілітації дітям з ураженням центральної нервової системи та проблемами опорно-рухового апарату. 

Використовуючи методи фізичної реабілітації, тут допомагають впоратись з наслідками низки важких захворювань, які спричинили рухові розлади.

Читайте також: Десять правил майбутньої мами: поради лікарки акушерки-гінекологині з Луцька

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024