Ковельські гінекологи зробили дві складні операції своїм пацієнткам

09 Вересня 2021, 15:47
Операція в Ковельському МТМО 1845
Операція в Ковельському МТМО

Команда лікарів гінекологічного відділення пологового будинку Ковельського МТМО на чолі з лікарем-онкогінекологом вищої категорії, кандидатом медичних наук Дмитром Сумцовим зробили дві складні операції.

Про це йдеться на сторінці медустанови у фейсбуці. 

71-річна жінка звернулася зі скаргами на новоутвір зовнішніх статевих органів, що кровоточить. Діагностовано рак великої статевої губи з виразкуванням та важку постгеморагічну анемію. 

Після проведеного дообстеження та комплексної передопераційної терапії виконано розширену вульвектомію (видалення злоякісної пухлини із зовнішніми статевими органами, паховими лімфатичними вузлами з підшкірно-жировою клітковиною).

Жінка 36-ти років поступила зі скаргами на болі внизу живота. Лікарі діагностували симптомну міому матки великих розмірів з вираженим больовим синдромом. У результаті лапароскопічної операції (усього 4 проколи) пацієнтці видалили матку з проліферуючою лейоміомою тіла матки з ділянками некрозів.
Обидва оперативні втручання проведені успішно в радикальному об’ємі.

Будьте здорові, бережіть себе та вчасно звертайтеся за кваліфікованою допомогою.

Волинські хірурги 13 годин оперували жінку з рідкісною патологією серця

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024