Чи підуть школи Волині з понеділка на дистанційне навчання

09 Вересня 2021, 10:56
Дистанційне навчання 7658
Дистанційне навчання

Волинські школи можуть перейти на «дистанційку». Ситуація із коронавірусною інфекцією погіршилася з початком прохолодних днів. Сьогодні на стаціонарному лікуванні – майже 140 волинян, коли ще минулого тижня було всього 38. Понад 60 нині потребують кисневих точок. Якщо освітяни не активізують процес вакцинації, більшість закладів можуть перейти на дистанційну форму навчання.

Що ж кажуть у школах – з'ясовували журналісти 12 каналу.

Вже у понеділок уроків у волинських школах може не бути. На дистанційну форму школярі можуть повернутися через те, що їхні вчителі не вакцинуються. В області менше 50 навчальних закладів, де щеплення отримали понад 80 % працівників. Половина – це садочки.

 

«Є спалах в Турійській територіальній громаді в закладі освіти, то і найнижчий показник щеплення педагогів саме на Турійщині – 11%. Також низький відсоток у Колодяжненській громаді і Торчинській – по 14%», – каже начальниця Волинського обласного управління освіти і науки Людмила Плахотна.

Жодна школа Волині не має 80 % вакцинованих вчителів. Найвищі 75% має Велимчівська громада. Інші райони й до цього рівня не дотягують. Втім, поки усі навчаються у шкільних кабінетах.

У цьому рожищенському ліцеї – вже є один учень, який нині на самоізоляції. Інші вчаться без змін – у класах. Не впливає на освітній процес і рівень щеплення вчителів. Аби їх імунізувати, тут організовували точку вакцинації, втім охочих було не так вже й багато.

Трохи вищий рівень вакцинації у луцькій школі №7. Тут щеплення отримали більше половини вчителів. Нині працюють усі, і роблять усе можливе, аби школа функціонувала очно.

«На сьогодні в нас вакциновано 52% педагогічного колективу. З іншими проводимо роботу. Деякі, наприклад, мають ще антитіла, високий відсоток, тому трошки переносять. Деяким є відмова лікарів про те, що вони мають захворювання серцеві», – каже директорка луцької школи №7 Ніла Карюк.

Змусити вчителів вакцинуватися не може ніхто. Втім, саме від цього числа залежатиме, де навчатимуться діти: в школі чи вдома. Якщо ж у волинській ОДА вирішать відправити усіх на дистанційку – доведеться обирати: вакцинуватися чи сидіти вдома.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024