Школи Рівненщини, де вакциновано менше 80% освітян, перейдуть на дистанційне навчання

08 Вересня 2021, 16:10
Коли у школах буде дистанційне навчання 2721
Коли у школах буде дистанційне навчання

Україна знаходиться на межі потрапляння в «жовту» епідемічну зону. 

Про те, як житиме Рівненщина у разі переходу в нову карантинну зону, розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час брифінгу, який відбувся в облдержадміністрації.

«Наразі в області дуже низькі показники вакцинування освітян. Для того, аби заклади освіти могли повноцінно працювати у будь-якій карантинній зоні, потрібно вакцинувати не менше 80% працівників. До прикладу, на Рівненщині є 1 230 закладів освіти різних рівнів. Із них лише 46 закладів вакцинували 80% своїх працівників», - зазначив Сергій Подолін.

За його словами, аби не допустити на Рівненщині освітнього колапсу, потрібно, значно пришвидшити темпи вакцинування освітян. Адже, чи будуть ходити діти до школи у разі запровадження більш жорсткого карантину, наразі залежить від педагогів.

Так, 140 закладів освіти області поступово наближаються до позначки у 80% вакцинованих працівників. Однак у решти 600 закладів щеплено менше третини освітян. У Рівному немає жодного із 106 закладів, де б вакцинувалось 80% працівників.

«Найактивніше вакцинуються педагоги в закладах загальної середньої освіти, тобто в школах. І неохоче щеплюються працівники дитсадків і вишів», – зазначив Сергій Подолін.

Як розповіла координатора вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк, жителів Рівненщини щеплюють чотирма вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Усі вони є в достатній кількості в 6 центрах вакцинації та 126 пунктах щеплень.

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, упродовж останнього тижня спостерігається погіршена динаміка щодо захворюваності на COVID-19. Це становить +60% нових хворих у порівнянні із минулим тижнем.

«Тенденція щодо погіршення епідемічної ситуації буде продовжуватись і надалі. За наявними показниками, у найближчі дні усі області України увійдуть в «жовту» зону. А пік захворюваності очікується на осінньо-зимовий період», – розповів Роман Сафонов.

Загалом на Рівненщині вже щеплено 213 771 осіб. З них 92 579 людей провакциновано двома дозами.

Читайте також: Лікарка-інфекціоністка назвала, що може бути протипоказом до вакцинації від COVID-19

Україна знову посилить карантин, а області стануть «жовтими»: що заборонять

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024