Чи примусять вчителів вакцинуватися

05 Вересня 2021, 16:58
У МОЗ пояснили, чи буде вакцинація вчителів примусовою 2042
У МОЗ пояснили, чи буде вакцинація вчителів примусовою

Міністерство охорони здоров’я України проводить просвітницьку роботу серед працівників освіти, щоб стимулювати їх робити щеплення.

Про це розповів в ефірі програми «Сьогодні Ввечері» на телеканалі «Україна 24» речник МОЗ Роман Борщ, коментуючи інформацію, що в Україні повністю вакциновані від COVID-19 менш як 30% вчителів.

Представник МОЗ зазначив, що педагоги є однією з основних груп ризику, «адже це ті люди, які щодня у своїй роботі контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти на Covid-19». Словом, в Україні повністю вакциновані від Covid-19 менше 30% вчителів.

Роман Борщ нагадав, що при переході в жовту або помаранчеву зону карантину навчальні заклади зможуть продовжувати очне навчання тільки якщо там буде 80% і більше вакцинованих працівників. За його словами, це є одним з перших заходів, які повинні стимулювати вчителів і працівників освіти прищеплюватися і таким чином уберегти себе, своїх рідних, колег і забезпечити таким чином очне навчання.

«Я скажу, що вакцинація від коронавірусу в Україні є добровільною і безоплатною. Поки не передбачено ніякої примусової вакцинації. Є у нас постанова Кабінету Міністрів, чітко регламентує, в яких випадках може працювати установа або не може… Зараз в міністерстві не розглядається примусовий елемент», – поділився спікер.

Представник МОЗ також повідомив, що станом на кінець серпня, було зроблено майже 890 тисяч щеплень.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024