Україна отримає від США інноваційні ліки проти COVID-19

02 Вересня 2021, 12:23
Ліки від коронавірусу 831
Ліки від коронавірусу

Україна отримає інноваційні лікарські засоби проти коронавірусу в рамках співпраці з урядом США

Гуманітарна допомога еквівалентною вартістю майже 20 млн. дол. США надійде найближчим часом та буде розвезена до регіонів силами благодійних фондів, йдеться на сайті МОЗ України.

 Такі домовленості фіналізували  в рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США. 

«Уряд США спільно з компанією виробником в якості гуманітарної допомоги надасть нам інноваційні ліки проти COVID-19. Вони вже зареєстровані FDA та рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важку форму», – коментує домовленості міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

В Україну направлять 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Препарати вже сформовані у вантаж та транспортуються до аеропорту для відправки в Україну.

 «Діють вони безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потрапляння в лікарню», – пояснив міністр. 

Читайте також: В яких громадах Волині найбільше вакцинованих працівників шкіл

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Нагадаємо, що МОЗ також вже закупив 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та завершує закупівлю 14 346 упаковок Ремдесевіру. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024