Як організувати робоче місце для школярів

03 Вересня 2021, 11:04
Як правильно організувати робоче місце школяра 1056
Як правильно організувати робоче місце школяра

Центр громадського здоров'я України наголошує, що робоче місце школяра вдома повинно бути організоване правильно.

Про це повідомляють на сайті Центру громадського здоров'я.

«Навчальна діяльність має велике соціальне і психологічне значення в житті дитини. Важливо, щоби вона не зашкодила здоров’ю школярів», – йдеться у повідомленні.

Безпечне та правильно організоване робоче місце учня — запорука його гармонійного розвитку.

У процесі облаштування робочого місця школяра необхідно дотримуватися наступних основних порад 

Письмовий стіл або парта повинні бути повноцінно освітлені. Оптимально, якщо у світлий період доби це забезпечуватиметься природнім освітленням, а в темний — штучним.

Для формування правильної постави учня важливо використовувати меблі, які відповідають його зросту. Найкраще, якщо це будуть моделі-трансформери.

Під час роботи за комп’ютером клавіатура й мишка мають бути на рівні ліктя. Зап’ястки повинні бути розташовані прямо, щоби запобігти набряканню м’язів. Монітор необхідно розташовувати навпроти обличчя, на відстані витягнутої руки.

Завдяки правильній позі за письмовим столом і достатньому рівню освітлення зменшиться втома очей і не знижується рівень гостроти зору.

А для профілактики стомлюваності, порушень зору та постави учням рекомендовано кожні 15 хвилин проводити нескладні фізичні вправи для покращення мозкового кровообігу, для зняття втоми з плечового поясу, рук, тулуба та очей.

Приклади комплексів таких вправ можна знайти на сайті #ЦГЗ:
https://bit.ly/3DpHcSD

Читайте також: В яких громадах Волині найбільше вакцинованих працівників шкіл

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024