У Пульмі Шацької громади відкрили оновлену сучасну амбулаторію

26 Серпня 2021, 13:55
Відкриття амбулаторії в селі Пульмо 1493
Відкриття амбулаторії в селі Пульмо

У селі Пульмо, що в Шацькій територіальній громаді, відбулося урочисте відкриття реконструйованої амбулаторії.

На запрошення громади участь у відкритті амбулаторії взяв голова обласної ради Григорій Недопад, повідомляє Волинська обласна рада.

Досі амбулаторія загальної практики сімейної медицини у селі Пульмо діяла у пристосованій столітній будівлі. Тому на оновлення свого медичного закладу сільська громада чисельністю у понад тисячу мешканців чекала з нетерпінням. На урочистості з нагоди відкриття прийшли і пульмівчани, і представники влади усіх рівнів: обласної, районної та селищної.

Капітальну реконструкцію здійснювали коштом державної субвенції на розвиток сільської медицини у розмірі понад 6 мільйонів гривень, більше 330 тисяч вклали і місцеві бюджети.

Ремонтно-відновлювальні роботи тривали майже рік. Будівля виявилася настільки зношеною, що її довелося відбудувати практично заново. Тепер же амбулаторія відповідає усім сучасним вимогам: вона тепла, світла, простора і комфортна як для пацієнтів, так і для медиків. Разом з приміщенням оновили і медобладнання, а ще днем раніше для амбулаторії було придбано новенький автомобіль.

І найголовніше – тут цілковито укомплектований штат медпрацівників. Як зазначив Шацький селищний голова Сергій Карпук, свого часу про це подбала головна лікарка місцевої райлікарні, депутатка обласної ради Світлана Крецу. Саме вона спонукала місцеву владу вкласти кошти у підготовку спеціалістів – лікарів та медсестер для потреб медичних закладів району.

Звертаючись до присутніх голова Волинської облради Григорій Недопад зазначив, що зробити сільську медицину доступною і якісною – це сьогодні пріоритет влади. «Сьогодні, оглянувши цю сучасну у всіх сенсах медустанову, я втішений не менше за вас, бо цей край ще й туристично-курортний. До послуг місцевої громади та її гостей і новітнє обладнання, і новий автомобіль для обслуговування викликів, і свіжоасфальтована дорога, і фаховий персонал. Бажаю усім міцного здоров’я, і щоб амбулаторія працювала переважно на профілактику», - зазначив голова обласної ради.

З нагоди відкриття сьогодні амбулаторія також отримала подарунки: пральну машина, праски, медичний одяг та взуття і кілька комплектів електронних тонометрів. За традицією оновлене приміщення освятили.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024