«Розв’язали» справжній вузол пуповини: старовижівські медики успішно провели операцію породіллі

23 Серпня 2021, 15:10
Старовижівські медики успішно прооперували породіллю 4905
Старовижівські медики успішно прооперували породіллю

Старовижівські медики успішно прооперували породіллю.

Про це повідомила завідувачка пологового відділення комунального некомерційного підприємства «Старовижівська багатопрофільна лікарня» Світлана Ющик на своїй сторінці у фейсбуці.

Під час спостереження за вагітною у пологовому стаціонарі при прослуховуванні серцебиття дитини на кардіотокографії зафіксували зміни ритму серцевої діяльності.

Крім того, на ультразвуковому дослідженні ще раніше виявили обвиття пуповиною. Лікарі провели жінці кесарів розтин. Під час операції виявили вузол, який затягувався. Медики доклали усіх зусиль. Малюк народився неушкодженим. Маму з дитиною вже виписали додому.

«Справжній вузол пуповини виникає, коли дитина інтенсивно рухаючись, зав’язує пуповину, мов морський канат, на вузол. Коли є обвиття пуповиною і коротка її довжина або справжній вузол, це може бути показанням до пологів шляхом кесаревого розтину. Але ще до пологів ця патологія небезпечна для життя дитини. Пуповина зав’язана на вузол нестабільна, і в будь-який момент вузол може затягнутись ще сильніше і перекрити подачу крові та кисню до плоду. Так виникає завмирання плоду», − зазначила Світлана Ющик.

Планові ультразвукові дослідження − обов’язкова діагностика для кожної жінки. Саме під час цих обстежень можна виявити справжній вузол пуповини чи обвиття пуповиною і спостерігати вагітну ретельніше.

Читайте також: Старовижівчани можуть безкоштовно пройти тест на вірусні гепатити

Знаючи про патологію, лікар прискіпливо слідкує за серцебиттям плоду. Жінка уважніше відстежує рухи дитини.

«Немає значення, які у вас пологи − перші, четверті чи десяті − уважним потрібно бути завжди! Планові огляди акушер-гінеколога та ультразвукові дослідження − один з найкращих способів, які допомагають народити здорового малюка!», − додала лікарка.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024