Ковельські хірурги, застосувавши новітні методи, врятували життя двом пацієнтам з ішемічним інсультом

23 Серпня 2021, 14:03
У відділенні інтервенційної радіології Ковельського МТМО проведено дві унікальні операції 2776
У відділенні інтервенційної радіології Ковельського МТМО проведено дві унікальні операції

У відділенні інтервенційної радіології Ковельського МТМО проведено дві унікальні операції.

Пацієнти — чоловік 79 років та 70-літня жінка, потрапили до лікарні у критичному стані – з ішемічним інсультом (тромбозом артерій головного мозку), йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці. 

Кожна хвилина мала значення для збереження здоров’я та порятунку життя! Аби не дати загинути тим ділянкам мозку, до яких раптово припинилося надходження кисню, хворим терміново провели ендоваскулярну тромбоекстракцію — інноваційний метод лікування інсульту, який почали використовувати у Ковельському МТМО. 

Через прокол в стегновій артерії команді лікарів у складі судинного хірурга Олександра Голуба та нейрохірурга Юрія Новака успішно вдалося видалити тромб із судин мозку.

Метод ендоваскулярної тромбоекстракції вимагає чіткої взаємодії та швидкої координації роботи усіх спеціалістів на кожному етапі надання допомоги: від дверей приймального відділення до операційної. 

Завдяки злагодженій роботі медиків Ковельського МТМО (неврологів та ендоваскулярних хірургів) ушкодженню мозку пацієнтів вдалося вчасно запобігти  Кровотік відновлено повністю. Пацієнти отримали шанс повернутися до повноцінного життя.

Пам’ятайте: час – це життя Важливо вчасно розпізнати ознаки інсульту та викликати екстрену медичну допомогу!

Читайте також: На апарат для онкохворих пацієнтів Волинської обласної дитячої лікарні потрібно три мільйона гривень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024